Associació

Salvem Sa Badia de Portmany’ és una iniciativa popular que va néixer en 2019 amb la intenció de visualitzar les amenaces que posen en perill la badia, frenar el seu deteriorament i impulsar la progressiva recuperació de la seua qualitat mediambiental. Al gener de 2022 es va constituir com a associació amb entitat jurídica, mitjançant un acte fundacional en el qual van participar 19 persones de tots els àmbits.

La composició de la Junta Directiva es va realitzar per aclamació, quedant escollits els següents membres: José Luís Valdés Prats com a president, Yolanda Marí com a vicepresidenta, Vicente Ribas Ramón com a secretari i Pepita Gutiérrez, Francisco Tienda, Carlos Rodríguez Ribas, Jordi Talló Soria i Joan Ribas Mimouni com a vocals. Estem inclosos al Registre d’Associacions de Balears, amb el número 311000011354.

La badia està situada enfront d’un paratge protegit com la Reserva Natural dels Illots de Ponent i el seu territori es reparteix entre els municipis de Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia. Representa el pulmó i el futur de les gairebé 30.000 places turístiques que registra i els 28.000 residents que l’habiten.

Moltes són les amenaces mediambientals que pengen sobre la badia. L’objectiu serà determinar quins, així com el seu origen, els seus efectes i què podem fer per a millorar aquesta situació.

Serà necessari conscienciar a tots els veïns, associacions civils, sectors empresarials i ajuntaments sobre la situació real en la que estem immersos, perquè aportin la seua visió i idees.

L’objectiu és posar en marxa un projecte en positiu i d’ampli espectre, que afavoreixi el bé comú. ‘Salvem sa Badia de Portmany’ vol ser una iniciativa de la badia per la badia.

Si vols donar suport a la iniciativa ‘Salvem sa Badia de Portmany’