Projectes

Mesa de l'aigua

Aquest projecte pretén impulsar la creació de la Mesa de l’Aigua de la Badia de Portmany i sorgeix arran de la problemàtica existent en la matèria i l’entramat de responsabilitats entre les diferents administracions.

La badia sofreix de manera sistemàtica episodis d’abocaments d’aigües mal depurades a la costa i les instal·lacions que gestionen les infraestructures sanitàries es troben en un estat deficient. Aquesta situació provoca que en diferents moments de l’any es produeixin situacions de contaminació, amb tancament de platges, que afecten la salut humana, el medi marí i la biodiversitat.

Des de Salvem sa Badia hem intentat descobrir les causes que generen aquesta situació i ens hem posat en contacte amb els responsables. Cadascun d’ells té la seua pròpia casuística de gestió, que no sempre coincideix amb la d’altres administracions implicades, la qual cosa provoca l’agreujament de la situació anteriorment descrita.

Per tot això, considerem que una taula tècnica, on s’asseguin tots els actors implicats, pot contribuir a resoldre els problemes del cicle de gestió de l’aigua. Els actors participants haurien de ser: Abaqua, els ajuntaments de Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia, la Demarcació de Costes de Balears, Aliança per l’aigua, Tragsatec Equip 9 i Ports de les Illes Balears.

Els objectius d’aquest projecte són:

1r) Visualitzar i determinar la problemàtica real de recollida i tractament de les aigües fecals als nuclis de població de la badia.

2n) Que cada administració accepti les seues responsabilitats i els aspectes de millora.

3r) Desenvolupar entre tots un pla d’actuació.

4t) Solidaritat i suport conjunt perquè aquestes actuacions s’executin i redundin en un benefici comú per a la societat i la badia.

Ajuda’ns a cuidar el teu entorn i futur

La teva donació contribuirà a conservar la Badia de Portmany

Donar ara

Uneix-te a Salvem sa Badia de Portmany

Contribuiràs a recuperar i avaluar el territori i conscienciar per protegir-lo

Fes-te soci