Projectes

Estim sa Badia: Custòdia marina

En aquest projecte de custòdia marina estan involucrats els alumnes dels instituts de Quartó de Portmany, Sa Serra i Sant Agustí, i de secundària del Col·legi Santísima Trinidad.

La primera edició va començar al setembre de 2021 i van participar un total de set grups de vint alumnes i set professors, sota la tutoria de la biòloga de Salvem sa Badia.

El projecte consisteix en realitzar un seguiment de la biodiversitat d’un tram de costa, al llarg de tot l’any, realitzant activitats de camp durant cada estació. En el primer any es van desenvolupar un total de 28 sessions de camp, amb presa de mostres a les platges s’Arenal, es Pinet, s’Estanyol i Cala Gració.

Les sessions de camp es complementen amb altres de dinamització, amb l’objectiu de presentar i analitzar els resultats obtinguts. Com a conclusió de l’activitat, es realitza a final de curs la ‘Trobada de la Biodiversitat’, un esdeveniment lúdic-científic en el qual els alumnes participants presenten el que han après i descobert.

Els objectius d’aquest projecte són:

1r) Fer partícips de la conservació marina a les noves generacions, mitjançant mostrejos científics i accions de divulgació dels valors naturals de la badia. Volem conrear la “custòdia del territori”, en aquest cas la “custòdia de la badia”, començant pels joves dels instituts, fomentant la pertinència a un lloc i la responsabilitat individual.

2n) Ampliar el coneixement dels ecosistemes marins i conscienciar sobre la importància de respectar la biodiversitat i els processos ecològics, a través de la ciència ciutadana.

3r) Crear una major cohesió al voltant de la badia, així com esperit i actitud de respecte comunitari, començant per les noves generacions que ja són pròximes a la vida adulta.

4t) Conscienciar i crear entre els joves la idea d’una altra mena de model turístic i econòmic, i millorar la informació i la relació amb el medi ambient, la mar i l’illa.

Ajuda’ns a cuidar el teu entorn i futur

La teva donació contribuirà a conservar la Badia de Portmany

Donar ara

Uneix-te a Salvem sa Badia de Portmany

Contribuiràs a recuperar i avaluar el territori i conscienciar per protegir-lo

Fes-te soci