BiodiversitatCulturaDestacatPitiüsesSalvem Sa Badia

AFONIB organitza el 7é Congrés de Fotografia de Natura a Eivissa, amb conferències obertes amb grans fotògrafs

By 26 febrer 2023 No Comments

El pròxim cap de setmana, del 3 al 5 es març, es celebra en el Centre de Cultura Can Jeroni, a Sant Josep, el 7é Congrés de Fotografia de Natura d’AFONIB a Eivissa, amb un ampli programa d’activitats, part de les quals estan obertes al públic en general.

AFONIB és l’Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears i una de les institucions que més posen en valor el paisatge de les illes i consciencien sobre la necessitat de protegir-lo. Les activitats començaran el divendres amb la presentació oficial del congrés i la inauguració de l’exposició del XVI Memorial Climent Picornell de Fotografia de Naturalesa, a la sala annexa a l’auditori de Sant Josep (17,00 hores).

Les conferències, obertes al públic, comencen el dissabte amb “Llum natural i llum contínua: fotografiar bolets”, a càrrec del fotògraf barceloní Álex Alonso, un dels grans experts en fotografia de micología del país (9,45 hores). A continuació, després d’un descans, se celebrarà la xerrada “Nacida para volar”, a càrrec de la periodista i fotògrafa eivissenca Amanda Tur i el naturalista Olivier Martínez, autors del llibre d’igual títol (11,30 hores).

L’última conferència de la jornada la donarà José Benito Ruiz, sota el títol “Fotografía de fauna: técnica” (12,00 hores). Es tracta d’un dels fotògrafs de naturalesa més innovadors i prestigiosos del país i que, des del 1993, forma part de la Unitat d’Història Natural de la BBC, a més de col·laborar amb multitud d’agències i publicacions especialitzades.

El diumenge començarà amb “Expedición Chad y mis fotos curiosas”, la classe magistral que dedicarà al públic Javier Herranz (9,30 hores). Herranz, nascut a El Escorial (Madrid), és un dels fotògrafs de viatges i naturalesa més llorejats del nostre país, amb premis a tot el món. El seguirà el madrileny Félix Gil amb “Hacia una fotografía más personal. Pasión por el color”, on explicarà com realitza la seua fotografia més artística basada en la naturalesa, que l’acosta a certs moviments pictòrics contemporanis (10,15 hores). A continuació, el conegut fotògraf eivissenc Joan Costa parlarà sobre “Sant Miquel, un port de vida”, el seu últim treball, que exhibeix els tresors submarins d’aquesta zona de l’illa (11,30 hores).

Juan Carlos Fajardo, amb “Islandia: más allá de lo conocido”, farà el relleu (12,00 hores). Aquest fotògraf eivissenc és un dels especialistes en fotografia de naturalesa més valorats en els últims anys. Conclourà el congrés José Benito Ruiz, amb una segona xerrada aquesta vegada titulada “Fotografía de fauna: composición” (12,30 hores).

Els socis de AFONIB que participaran en aquesta trobada celebraran a més diferents sortides per a fotografiar albes, capvespres, ocells marins i paisatges de l’illa. Salvem Sa Badia col·labora amb l’esdeveniment, donant-li suport.

Descarrega aquí el programa.