DestacatQualitat de l'aigua

L’Ajuntament de Sant Antoni redueix un 55% les pèrdues d’aigua en la xarxa de proveïment

By 2 juny 2021 agost 15th, 2022 No Comments

L’Ajuntament de Sant Antoni ha aconseguit reduir en un 55% les pèrdues d’aigua que es produïen en la xarxa de proveïment del municipi, la qual cosa es tradueix en un estalvi anual de més de 264 milions de litres d’aigua. Aquesta quantitat és equivalent al consum mitjà d’una població com la de Sant Antoni durant dos mesos i mig.

Aquest estalvi, segons els responsables municipals, coincideix amb l’inici de la gestió de l’empresa Facsa i les labors d’optimització de l’eficiència hidràulica dutes a terme durant l’any 2020 pel Servei d’Aigües municipal.

En el marc d’aquesta política d’optimització s’han instal·lat 3.200 metres de noves conduccions i renovat un total de 6.000 metres de la xarxa de proveïment, donant prioritat a aquelles canalitzacions en pitjor estat de conservació. També s’ha renovat la xarxa de proveïment d’aigua potable de ses Païsses i Cala Gració, veritables punts negres del municipi pels greus problemes de trencaments i fugides, així com als carrers General Balansat, Tarongers i Ses Vinyes, entre altres.

L’Ajuntament també explica que la digitalització del servei d’aigua ha estat una altra de les apostes més ambicioses per a aconseguir aquesta important reducció de pèrdues.