DestacatFondeig irregularPosidònia

Aquest dilluns comença la retirada de ‘morts’ il·legals des de s’Arenal a Caló des Moro

By 8 maig 2021 agost 15th, 2022 No Comments

Aquest dilluns i durant tota la setmana que ve comença una nova operació de neteja del fons marí de la badia de Portmany, aquesta vegada en el costat de Sant Antoni, amb l’objectiu es retirar tots els ‘morts’ il·legals i els altres residus que existeixin des de s’Arenal fins a Caló des Moro.

Aquests treballs van començar a coordinar-se dijous passat, durant una reunió a la qual van assistir responsables del propi Ajuntament de Sant Antoni, Guàrdia Civil Capitania Marítima, Ports IB i d’altres empreses i entitats que col·laboraran en l’operació.

L’equip mobilitzat comptarà amb l’ajuda del dron adscrit al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni, per a contribuir en la detecció d’aquests elements il·legals. Els propietaris de les embarcacions fondejades de manera irregular ja han estat avisats perquè les retirin voluntàriament abans que comencin els treballs. Amb ells es pretén continuar avançant per a preservar les praderies de posidònia d’aquesta zona, afavorir l’activitat professional de transport de passatgers i lluitar contra l’oferta il·legal.

Durant la trobada del dijous també es va establir un protocol d’actuació per a afrontar nous impactes d’aquest tipus en el futur i també es va aclarir que el consistori està a l’espera que s’autoritzi la instal·lació d’una rampa d’accés a la mar, que proporcioni servei a aquests i altres propietaris d’embarcacions.