DestacatQualitat de l'aigua

Comença a funcionar el servei balear de neteja del litoral, amb cinc embarcacions a Eivissa

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear va posar en marxa ahir a Eivissa el servei de neteja del litoral, que es mantindrà fins al 30 de setembre. Aquesta iniciativa, que l’any passat no va poder dur-se a terme per problemes d’adjudicació de contracte, compta amb cinc embarcacions que es distribuiran per tota la costa de l’illa per a recollir residus, en la seva majoria plàstics. Formentera compta amb dues barques més, mentre que Mallorca té deu i Menorca cinc.

Mitjançant el nou contracte, l’empresa concessionària del servei substitueix les anteriors embarcacions de semilitoral per les denominades ‘Pelícano’, més ràpides, grans i amb major capacitat per a allunyar-se i recollir plàstics. Eivissa comptarà amb una embarcació d’aquest tipus i la resta seran embarcacions més petites, destinades a operar prop de la línia de costa.

Aquesta nova embarcació podrà allunyar-se amb major facilitat, cosa que és imprescindible perquè la major concentració de plàstics s’acumula a una distància d’al voltant de tres milles. Medi Ambient considera una emergència ecològica combatre la proliferació de plàstics a la mar i afirma que aquest model és més eficient i proporcionarà millors resultats.

El nou contracte tindrà dos anys de durada, prorrogables altres dos més, i un cost total de quatre milions d’euros.