DestacatPescaPitiüses

Continuen els avanços per fer realitat el Museu de la Mar i de la Pesca en el port de Vila

By 3 desembre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

Antic edifici de Sanitat Exterior i Pòsit de Pescadors, en el port de Vila

El port d’Eivissa comptarà en el futur amb un Museu de la Mar i de la Pesca, que se situarà a la plaça de Sa Riba, al costat del mur. El projecte el gestiona el Consell Insular d’Eivissa, amb la participació del Govern balear, l’Autoritat Portuària Balear i l’Ajuntament d’Eivissa, entitats que ja treballen en el disseny d’aquest futur espai des de fa algun temps.

La seu del museu estarà situada a l’antic edifici de Sanitat Exterior, construït en 1805, al final del passeig del port, que també va albergar el Pòsit de Pescadors d’Eivissa i Formentera i que en els últims anys venia funcionant com a Casal de Joves. Serà cedit per l’Ajuntament d’Eivissa i requerirà d’una adaptació arquitectònica. A més, s’incorporaran continguts en el passeig marítim, des del monument dels corsaris fins al mur, a través de tòtems i altres suports, i, en paral·lel al vell dic, l’Autoritat Portuària Balear cedirà un mirall d’aigua per a situar allí la part flotant del museu, on hi haurà llaüts i altres embarcacions.

L’any que ve està prevista una inversió de 150.000 euros per a licitar i adjudicar les obres d’adaptació de l’edifici de sa Riba per al seu ús museístic i expositiu, i en paral·lel es treballarà en el projecte de museu exterior, que també té com a objectiu dinamitzar la zona del port vell. Des d’aquesta zona, a més, s’organitzaran sortides a la mar amb embarcacions tradicionals i diferents tallers i activitats. Ja s’ha avançat també en l’elaboració de diverses produccions audiovisuals que formaran part del museu, així com en l’elaboració del guió de tot el contingut museogràfic.

El Museu de la Mar i de la Pesca d’Eivissa tindrà com a objectiu recollir, investigar, conservar, posar en valor i difondre el patrimoni marítim de l’illa. L’any 2018 es va redactar el pla director i al març del 2019 es va constituir la comissió mixta per a la creació del centre museístic. Constituirà el primer espai divulgatiu sobre l’univers de la mar a Eivissa.

Muro del puerto de Vila, con el edificio de Sanidad Exterior al fondo