DestacatQualitat de l'aigua

Detectat un abocament d’uns mil litres de gasoil a la badia de Portmany

By 6 setembre 2021 agost 15th, 2022 No Comments

Ahir diumenge, sobre les 14,30 hores, va ser detectada una gran taca de gasoil a la badia de Portmany, que es va acabar estenent per l’interior empesa pels vents de ponent. Es desconeix quin pot ser la seva procedència, si bé diverses opinions recaptades han afirmat que podria tractar-se del combustible de l’embarcació que es va enfonsar en es Farallons, l’illot situat enfront de la Torre d’en Rovira.

Altres opinions, no obstant això, han afirmat que podria tractar-se d’un abocament de l’embarcació Red-Zed 1 que va transportar els ferris que actualment es troben atracats en el port, si bé a la part del dic exterior del port no es van apreciar taques.

L’abocament, en qualsevol cas, constitueix un atemptat mediambiental molt greu contra la badia. Cal recordar que s’està lluitant des de diversos fronts per a reduir els abocaments i la presència d’elements contaminants en la badia, i aquestes situacions penalitzen el treball realitzat fins avui.

Immediatament que es va tenir constància de la situació, es va posar en coneixement del 112 i de Ports IB, si bé no es va poder realitzar cap acció ja que no es disposa dels mitjans necessaris per a procedir a l’extracció del combustible de la mar. Per a això, hauria estat necessària la presència d’una embarcació amb Skimmer. Des de Salvem Sa Badia considerem que les administracions haurien de valorar seriosament la possibilitat de tenir una embarcació d’aquest tipus per a la zona de ponent de l’illa.

Embarcación con Skimmer