BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

Dissabte de rock dur al Festival Badia de Portmany, amb Los Bichos del Espacio

By 3 agost 2022 No Comments

Aquest dissabte, a partir de les 20,30 hores, el Festival Badia de Portmany rep la primera banda de rock dur. En aquesta ocasió, el grup triat és Los Bichos del Espacio, una formació local famosa per les seues versions i per l’energia que despleguen Dalt l’escenari tots els seus músics, molt especialment el cantant, Pablo Kiaro, que també lidera el grup Apotropaico.

Els assistents, a més, gaudiran de la possibilitat de conèixer de primera mà la biodiversitat de la badia de Portmany i el seu entorn. També tornen els food trucks de Fun & Trucks, amb menjar de carrer del món, i dos impactants exposicions de fotografia segueixen en exhibició: ‘Road to Synesthesia’, amb imatges de concerts de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, una mostra digital de diversos autors que podrà contemplar-se a través de pantalles instal·lades a l’exterior del recinte.

Los Bichos del Espacio és una banda de versions de rock dur formada en 2014 a Eivissa per la guitarrista Cristina Sainz i el vocalista Pablo Kiaro. Després d’infinitat de concerts per l’illa i diversos canvis en el grup, completen la formació Junior Diago a la guitarra, Sara Arribas al baix i Renato González a la bateria. La banda va tenir un parèntesi en la seua activitat a partir de l’any 2016, però en 2022 els planetes vàren tornar a alinear-se, ajuntant-se de nou per omplir els escenaris amb el seu rock espacial. El repertori inclou cançons de tots els temps i estils, readaptades a l’estil “bichos”, que, en definitiva, pot resumir-se com pur hard rock, irreverent i únic, amb una posada en escena que no deixa indiferent a ningú. El grup ja va actuar en el recent festival ‘Carme’n’Rock’, a es Cubells, el mes de juliol passat, on literalment vàren tornar boig al públic.

Com és habitual al festival, els minuts de descans entre les dos parts de la actuació musical s’aprofitaran per a oferir informació sobre qüestions ambientals, la riquesa biològica de la badia i el seu entorn i els perills que l’amenacen. En aquesta ocasió, el públic podrà escoltar el prestigiós fotògraf submarí Xavier Mas, que parlarà dels corals als Illots de Ponent.

Foto: Joan Sans

L’exposició ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, per altra banda, va acompanyada del següent eslògan: “No és pot cuidar el que no s’estima, no és pot estimar el que no és coneix”. Pretén conscienciar sobre la importància dels ecosis-temes i la biodiversitat que alberga la badia i la necessitat de protegir-los. La com-posen dotzenes de fotografies preses per diversos autors i es projectaran mitjançant tres pantalles repartides per diferents zones del recinte cultural. Aquesta mostra ha pogut celebrar-se gràcies a la col·laboració de la Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears (Afonib), Lupita Faet i Arenal Diving, que han cedit un material fotogràfic d’extraordinària qualitat.

L’exposició de fotografia musical ‘Road to Synesthesia’, de Joan F. Ribas, inclou més de 40 imatges de gran format preses a concerts a l’illa i fora d’ella, que reflecteixen la força i l’energia del directe, amb comentaris dels artistes que protagonitzen les imatges. Romandrà oberta fins a l’11 de setembre.

Festival Badia de Portmany

Cal recordar que l’objectiu del Festival Badia de Portmany és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes, i oferir un programa d’espectàcles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, que precisament es va posar en marxa amb la primera edició del certamen. L’organitzen l’Ajuntament de Sant Josep, Fun & Trucks i Salvem Sa Badia de Portmany.

Per aquesta segona temporada ja han passat artistes com el grup internacional de jazz Tony Tixier Trio; Martirio, Raúl Rodríguez i altres artistes que formaven part del programa de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli, el famós grup andalús O’Funk’illo, el cantant murcià ‘Muerdo’ i les bandes locals Hostal Pascual i Sönic.

Pròximament, rebrà a Kamobii, un duo compost per Mo Brandis, dels londinencs Incògnit, i B. Munro (13 d’agost); una altra banda local encara per definir (20 d’agost); la cantant Ángela Cervantes (3 de setembre), i Amparanoia (10 de setembre), com a gran colofó i fi de festa.