DestacatPort de Sant Antoni

L’Ajuntament de Sant Josep tampoc vol que els ferris tornin a la badia de Portmany

By 24 novembre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

Dijous que ve, l’Ajuntament de Sant Josep celebra el seu ple ordinari del mes de novembre i en ell es votarà en contra que els ferris tornin a la badia de Portmany, segons totes les previsions. El consistori, a més, posa sobre la taula el seu dret a decidir, ja que el costat sud de la badia forma part del seu territori i els efectes negatius, tant mediambientals com de seguretat, que genera l’activitat d’aquests grans vaixells també afecta als seus ciutadans i als turistes que gaudeixen de platges com a S’Estanyol, Es Pinet, es Caló d’en Serral, d’en Xinxó o Port des Torrent.

La moció, titulada “Proposta d’acord per sol·licitar al Govern balear l’eliminació dels ferris entre la península i la badia de Portmany”, la presenten les dues formacions polítiques que governen a Sant Josep: PSOE i Unidas Podemos, que tenen majoria, i està per veure si algun regidor d’una altra formació política els dóna suport. Cal recordar que en aquest consistori els socialistes tenen 8 regidors, el Partit Popular 5, Unidas Podemos 3, Ciutadans 2, Ara Eivissa 1, PxE 1 i Vox 1. La majoria, per tant, requereix d’11 regidors.

Els partits que presenten la moció subratllen el valor paisatgístic i mediambiental de la badia, i recorden el passeig marítim que hi ha projectat i que enllaçarà Port des Torrent amb Cala Gració, unint tots dos municipis. Per això, igual que ja ha reclamat l’Ajuntament de Sant Antoni, volen que la badia es destini a un ús recreatiu, esportiu, pesquer i de refugi, eliminant els ferris que enllacen amb la península.

L’Ajuntament de Sant Josep reconeix que el port està en el municipi de Sant Antoni, però recorda que les activitats que allí es realitzen tenen conseqüències negatives per a tota la badia, ja que aquests grans vaixells generen problemes mediambientals i de seguretat, en provocar grans ones i aigües tèrboles.

També reconeix l’Ajuntament que la quantitat de visitants que fins a 2018 arribaven al port de Sant Antoni mitjançant els ferris és insignificant i no té incidència en l’ocupació hotelera del municipi de Sant Josep. A més, recorden l’informe negatiu que en 2019 va elaborar l’organisme gestor del port, Ports IB, dependent del Govern balear, i afegeix que la presència de grans vaixells és incompatible amb la imatge de turisme de qualitat que requereix aquesta zona.