DestacatPort de Sant AntoniUrbanisme

El Consell rebutja la plataforma de formigó projectada per a Sant Antoni en el Pla de Ports i demana més camps de boies

By 14 octubre 2021 agost 15th, 2022 No Comments

El Consell Insular d’Eivissa ha presentat un document d’al·legacions al Pla Insular de Ports, en el que reclama una xarxa de rampes d’encallada i també que assumeixi les peticions dels cinc ajuntaments de l’illa, que demanen camps de boies i marines seques.

Per a Sant Antoni de Portmany, la màxima institució pitiusa rebutja la plataforma de formigó amb una rampa d’encallada que s’ha projectat en el port i proposa un camp de boies ecològic per a l’estiu i un altre anual en la zona sud, destinat a petites embarcacions de residents. Respecte a Sant Josep, el Consell demanda un camp de boies a Port des Torrent, la potenciació del camp de boies ecològiques de la badia de Portmany, adequar i regularitzar les rampes d’encallada i una marina seca.

La institució va donar a conèixer ahir totes les seves al·legacions, que es resumeixen en una “manca absoluta d’infraestructures per a gent de la mar”, segons ha dit el seu vicepresident, Mariano Juan. Aquesta situació, ha explicat, provoca l’auge dels fondejos il·legals.

El Consell vol que les rampes d’encallada que s’instal·lin per la costa disposin d’una zona d’aparcament perquè la gent pugui usar-les de manera segura i diferents camps de boies ecològiques perquè les petites embarcacions puguin gaudir de la costa eivissenca sense provocar danys en el fons marí.

Quant a altres municipis, el document del Consell reclama també l’antiga reivindicació de Vila perquè s’instal·li un camp de boies ecològiques amb 98 punts de fondeig a Talamanca i un altre per a embarcacions de petita eslora en es Viver. Per a Santa Eulària es pretenen sis rampes d’encallada i marines seques per a residents, i per a Sant Joan la legalització de la rampa d’es Portitxol amb zona d’estacionament, la instal·lació de boies ecològiques en el port de Portinatx i en s’Arenal, una marina seca a la mateixa zona i rampes d’encallada en altres punts de la costa.