BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

El Festival Badia de Portmany porta aquest cap de setmana a l’Auditori Caló de s’Oli la música en viu de ‘Bluesmafia’ i ‘Sonics’

By 5 agost 2021 agost 6th, 2021 No Comments

‘Bluesmafia Acústic’ amb Montse Llaras, Miquel Prats i Dennis Herman, als que també se sumarà Víctor Gresely al teclat

Els pròxims dissabte i diumenge els concerts i actes culturals tornen a l’Auditori Caló de s’Oli, on també segeix exposada l’espectacular mostra de fotografia marina MARE, a l’interior del vestíbul envidrat del nou recinte de Cala de Bou. En aquesta ocasió els grups convidats són la veterana banda de Sant Josep ‘Bluesmafia’, que el dissabte oferirà un recital en versió acústica, i la formació de Sant Antoni i Santa Eulària ‘Sonics’, composta per ex integrants de ‘Pot Lait’ i ‘Ses Genetes Peludes’, que es pujarà a l’escenari el diumenge. Els dos concerts començaran a les 21 hores i formen part del programa del primer Festival Badia de Portmany, que organitzen l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany.

El dissabte, a les 19 hores, torna a celebrar-se també l’activitat infantil amb contes japonesos Kamishibai, una forma narrativa molt popular al Japó que consisteix en unes làmines amb un dibuix en una cara i text en l’altra. Aquesta activitat serà a càrrec de Rocío F. Fraile, que és membre de l’Associació Internacional Japonesa de Kamishibai. Aquesta activitat tornarà a desenvolupar-se el dissabte 14 d’agost.

‘Sonics’, grup integrat per ex membres de ‘Ses Genetes Peludes’ i ‘Pota Lait’

El Festival Badia de Portmany continuarà amb les actuacions de Gianni Gagliardi (14 d’agost), Passats de voltes (15 d’agost) i Hostal Pascual (22 d’agost). Durant tots els concerts hi haurà un servei de ‘Food Truck’, on el públic podrà adquirir aliments i begudes.

El diumenge 29 d’agost se celebrarà la clausura del festival i l’exposició amb la projecció del documental ‘El que el polp em va ensenyar’ (Pippa Ehrlich i James Reed, 2020).

L’objectiu d’aquesta proposta és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes i oferir un programa d’espectacles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, l’interior del qual l’Ajuntament té previst inaugurar el mes d’octubre.

El nou auditori de Caló de s’Oli constitueix un marc excepcional per a la música i es convertirà en un dels espais culturals més emblemàtics de la badia de Portmany, quan entri en funcionament amb tot el seu equipament i sales. Per a Salvem Sa Badia, participar en el primer festival que es desenvolupa en aquest lloc constitueix un gran privilegi i una oportunitat per a recordar la necessitat de cuidar i millorar aquest entorn tan singular i històric.

Concert de LaCalle, fa unes setmanes, a l’Auditori Caló de s’Oli, dins del Festival Badia de Portmany

Sobre l’exposició MARE

L’exposició MARE està composta per unes 40 imatges de múltiples professionals i aficionats, les millors que es van presentar l’any passat a aquest concurs que exigeix que aquestes fotografies es prenguin en l’arxipèlag balear. Romandrà exposada fins al 29 d’agost i podrà visitar-se tots els dies excepte els divendres, de 10 a 13,30 hores, i durant les actuacions dels concerts. Les imatges, a més, han estat disposades al costat de les vidrieres, de tal forma que poden contemplar-se des de l’exterior a qualsevol hora.

La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, amb la col·laboració de MARE, Marilles Foundation, el Foro Marino i Salvem Sa Badia de Portmany. Aquesta última entitat és l’encarregada de dinamitzar l’exposició i exposar aquest espai a la ciutadania. De dilluns a dijous, una oceanògrafa de Salvem Sa Badia explicarà l’exposició als alumnes de les escoles d’estiu del municipi i organitzarà tallers sobre biodiversitat, relacionats amb el medi marí.

‘Espets’, de Íñigo San Félix, una de les imatges de l’exposició