BiodiversitatBusseigCulturaDestacatSalvem Sa Badia

El fotògraf Xavier Mas i el documental ‘El que el polp em va ensenyar’ clausuren l’exposició MARE, a l’Auditori Caló de s’Oli

By 26 agost 2021 No Comments

L’exposició de fotografia MARE, la primera que acull el vestíbul del nou Auditori Caló de s’Oli, es clausura aquest diumenge, 29 d’agost, amb un acte que tindrà lloc a partir de les 21 hores, en l’escenari exterior del recinte cultural de Cala de Bou. La vetllada començarà amb unes paraules del prestigiós biòleg i fotògraf submarí Xavier Mas, un dels participants en l’exposició, i continuarà amb la projecció de la pel·lícula ‘El que el polp em va ensenyar’ (Pippa Ehrlich i James Reed, 2020), guanyadora de l’Óscar al millor documental.

L’exposició MARE es va inaugurar el passat 18 de juliol i està composta per unes 40 imatges de múltiples professionals i aficionats, les millors que es van presentar l’any passat a aquest concurs, que exigeix que aquestes fotografies es prenguin en l’arxipèlag balear. Ha pogut visitar-se tots els dies, excepte els divendres, de 10 a 13,30 hores, i durant les actuacions dels concerts del Festival Badia de Portmany, que ha portat a aquest recinte a bandes com ‘Víctor Gresely Trio’, ‘LaCalle’, ‘Sequoia Trio’, ‘Pez Mago’, Bluesmàfia Acústic’, ‘Sonics’, ‘Gianni Gagliardi Quartet’, ‘Pasados de vuelta’ i ‘Hostal Pascual’.

La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, amb la col·laboració de MARE, Marilles Foundation, el Foro Marino i Salvem Sa Badia de Portmany. La nostra entitat ha estat l’encarregada de dinamitzar l’exposició i exposar aquest espai a la ciutadania. De dilluns a dijous, una oceanògrafa de Salvem Sa Badia ha acollit a alumnes de les escoles d’estiu de l’entorn i també s’han organitzat tallers sobre biodiversitat, relacionats amb el medi marí.

El nou auditori de Caló de s’Oli constitueix un marc excepcional per a les exposicions i la música, i es convertirà en un dels espais culturals més emblemàtics de la badia de Portmany quan entri en funcionament amb tot el seu equipament i sales. Per a Salvem Sa Badia, participar en la primera sèrie d’activitats que s’han desenvolupat en aquest centre constitueix un gran privilegi i una oportunitat per a recordar la necessitat de cuidar i millorar aquest entorn tan singular i històric.