BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

El músic internacional Mo Brandis presenta KAMOBii & The Experimental Kids, al Festival Badia de Portmany

By 10 agost 2022 No Comments

Aquest dissabte, a partir de les 20,30 hores, el Festival Badia de Portmany ofereix un cartell d’excepció, amb la presència del prestigiós músic alemany Mo Brandis, antic integrant de la banda londinenca Incognito. Presenta el seu nou duo KAMOBii, amb la cantant britànica B Munro, i la banda The Experimental Kids. Es tracta d’un dels concerts més potents d’aquest festival, amb el major montatge organitzat a l’escenari de la badia fins avui.

Els assistents, a més, gaudiran de la possibilitat de conèixer de primera mà la biodiversitat de la badia de Portmany i el seu entorn. També tornen els food trucks de Fun & Trucks, amb menjar de carrer del món, i dos impactants exposicions de fotografia segueixen en exhibició: ‘Road to Synesthesia’, amb imatges de concerts de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, una mostra digital de diversos autors que podrà contemplar-se a través de pantalles instal·lades a l’exterior del recinte.

Mo Brandis és un vocalista, músic, compositor i productor multiplatí, amb llançaments Top 10 a múltiples nacions (el Regne Unit, Alemanya, els Estats Units, el Japó…). Va ser el vocalista principal de la llegendària banda britànica de funk i acid jazz Incognito, amb la qual va girar per més de 40 països. Les seues influències musicals procedeixen del soul clàssic, el funk, el reggae, el gospel i la música clàssica, gènere que també fa servir en la faceta com dj amb base a Eivissa. Mo Brandis procedeix d’Hamburg, encara que es va criar a Àfrica, traslladant-se a Londres per a llaurar-se una carrera com a músic. Actualment viu a Eivissa, amb la dona i les filles.

Durant el festival oferirà dos sets, dedicant un d’ells a presentar el nou projecte KAMOBii, un duo format amb la cantant britànica B Munro, que anteriorment havia compost alguns temes per a ell. Junts s’embarquen en un viatge musical en el qual barregen diferents músiques del món amb ritmes i sons electrònics. El segon set estarà acompanyat de The Experimental Kids, una potent banda amb arrels en el soul i el rhythm and blues. La composen músics locals entre els quals hi ha professionals tan il·lustres com el guitarrista Gabriel de Miranda.

Com és habitual al festival, els minuts de descans entre els dos sets de l’actuació musical s’aprofitaran per a oferir informació sobre qüestions ambientals, la riquesa biològica de la badia i el seu entorn i els perills que l’amenacen. En aquesta ocasió, celebrarem el 20 aniversari de les Reserves Naturals d’es Vedrà, es Vedranell i els Illots de Ponent, amb la presència d’Helena Ribas, informadora dels espais protegits de les Pitiüses.

L’exposició ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, per altra banda, va acompanyada del següent eslògan: “No és pot cuidar el que no s’estima, no és pot estimar el que no és coneix”. Pretén conscienciar sobre la importància dels ecosis-temes i la biodiversitat que alberga la badia i la necessitat de protegir-los. La com-posen dotzenes de fotografies preses per diversos autors i es projectaran mitjançant tres pantalles repartides per diferents zones del recinte cultural. Aquesta mostra ha pogut celebrar-se gràcies a la col·laboració de la Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears (Afonib), Lupita Faet i Arenal Diving, que han cedit un material fotogràfic d’extraordinària qualitat.

L’exposició de fotografia musical ‘Road to Synesthesia’, de Joan F. Ribas, inclou més de 40 imatges de gran format preses a concerts a l’illa i fora d’ella, que reflecteixen la força i l’energia del directe, amb comentaris dels artistes que protagonitzen les imatges. Romandrà oberta fins a l’11 de setembre.

Festival Badia de Portmany

Cal recordar que l’objectiu del Festival Badia de Portmany és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes, i oferir un programa d’espectàcles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, que precisament es va posar en marxa amb la primera edició del certamen. L’organitzen l’Ajuntament de Sant Josep, Fun & Trucks i Salvem Sa Badia de Portmany.

Per aquesta segona temporada ja han passat artistes com el grup internacional de jazz Tony Tixier Trio; Martirio, Raúl Rodríguez i altres artistes que formaven part del programa de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli, el famós grup andalús O’Funk’illo, el cantant murcià ‘Muerdo’ i les bandes locals Hostal Pascual, Sönic i Los Bichos del Espacio.

Pròximament, rebrà una altra banda local encara per definir (20 d’agost); la cantant Ángela Cervantes (3 de setembre), i Amparanoia (10 de setembre), com a gran colofó i fi de festa.