BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

El nou Auditori Caló de s’Oli acull el primer Festival Badia de Portmany, amb concerts durant sis setmanes al juliol i agost

By 22 juliol 2021 No Comments

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany han organitzat el primer Festival Badia de Portmany, un ampli programa de concerts que se celebren en un escenari exterior del nou Auditori Caló de s’Oli, amb la mar com a teló de fons. Els recitals a l’aire lliure coincideixen amb l’exposició de fotografies de la primera edició del concurs d’imatges submarines MARE, que té lloc en el propi hall de l’auditori.

L’objectiu d’aquesta proposta és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes i oferir un programa d’espectacles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, l’interior del qual l’Ajuntament té previst inaugurar el mes d’octubre.

Aquesta col·laboració sorgeix després de la inauguració de la mostra fotogràfica, el passat cap de setmana, durant la qual es va oferir una actuació musical en el mateix escenari del festival, a càrrec del trio de jazz compost per l’organista català Víctor Gressely, el baixista nord-americà Dennis Herman i el saxofonista islandès Sigurdur Jonsson. A més, s’han programat altres vuit concerts, tots protagonitzats per bandes de l’illa, per al que queda de juliol i el mes d’agost, i que tindran lloc a partir de les 21 hores. Juntament amb les actuacions, està prevista la instal·lació d’algun ‘food truck’ on el públic pugui consumir menjars i begudes a l’aire lliure, al costat del recinte d’actuacions.

El calendari de concerts és el següent:

· Diumenge 25 de juliol: LaCalle

· Dissabte 31 de juliol: Sequoia Trio

· Diumenge 1 d’agost: Pez Mago

· Dissabte 7 d’agost: Bluesmafia

· Diumenge 8 d’agost: Sonics

· Dissabte 14 d’agost: Gianni Gagliardi

· Diumenge 15 d’agost: Pasados de Vueltas

· Diumenge 22 d’agost: Sol Post Jam Session.

El nou Auditori Caló de s’Oli constitueix un marc excepcional per a la música i es convertirà en un dels espais culturals més emblemàtics de la badia de Portmany, quan entri en funcionament amb tot el seu equipament i sales. Per a Salvem Sa Badia, participar en el primer festival que es desenvolupa en aquest lloc constitueix un gran privilegi i una oportunitat per a recordar la necessitat de cuidar i millorar aquest entorn tan singular i històric.

Presentació aquest diumenge de la iniciativa ‘Es Voluntaris de sa Badia’

Aquest diumenge, 25 de juliol, Salvem Sa Badia de Portmany presentarà també a l’Auditori Caló de s’Oli el nou servei ‘Es Voluntaris de sa Badia’, un equip de joves preocupats pel medi ambient que aquest estiu treballaran per a conscienciar sobre el valor de la Posidònia, evitar fondejos sobre la praderia i en altres qüestions ambientals. L’acte de presentació tindrà lloc entre les 21.30 i les 22 hores, en el descans del concert d’aquest diumenge que protagonitza el grup LaCalle.

Sobre l’exposició MARE

L’exposició MARE està composta per unes 40 imatges de múltiples professionals i aficionats, les millors que es van presentar l’any passat al Certamen Audiovisual per la Conservació de la Mar Balear. Romandrà exposada fins al 29 d’agost i podrà visitar-se tots els dies excepte els divendres, de 10 a 13.30 hores, però també durant els concerts. Les imatges, a més, han estat disposades al costat de les vidrieres, de tal forma que poden contemplar-se des de l’exterior a qualsevol hora.

La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i MARE, certamen promogut per la Fundació Marilles, amb la col·laboració del Fòrum Marí i Salvem Sa Badia de Portmany. Aquesta última entitat és l’encarregada de dinamitzar l’exposició i exposar aquest espai a la ciutadania. De dilluns a dijous, una oceanògrafa de Salvem Sa Badia explicarà l’exposició als alumnes de les escoles d’estiu del municipi i organitzarà tallers sobre biodiversitat, relacionats amb el medi marí.