BiodiversitatCiènciaDestacatEducacióPatrimoniTurisme

Els alumnes de Quartó de Portmany presenten ‘Un paradís ple de tresors per a descobrir’, dins del projecte APS Badia de Portmany

By 20 juny 2023 No Comments

Una delegació de Salvem sa Badia de Potmany va tenir ahir l’oportunitat, al costat d’altres representants institucionals, de conèixer de primera mà el projecte ‘Un paradís ple de tresors per a descobrir’, que ha realitzat un grup d’alumnes de Ciències Aplicades de 4t de Secundària de Quartó de Portmany, dins de la iniciativa ‘Aprenentatge i Servei Badia de Portmany’, que impulsen la Conselleria d’Educació del Govern balear i el Club Nàutic Sant Antoni. En ella col·labora també Salvem sa Badia de Portmany.

Per a realitzar aquest projecte, els estudiants van triar un total de 14 monuments i llocs emblemàtics de la badia, generant una audioguia i una col·lecció de proves o reptes, per a donar a conèixer els principals punts d’interès d’aquest entorn, tant des del punt de vista natural, com cultural i patrimonial, i convidar a gaudir-lo d’una manera sostenible. Els alumnes fins i tot han col·laborat amb experts en folklore per a incorporar música a aquests enregistraments, accessibles mitjançant codi QR.

Els 14 llocs que han triat i sobre els quals han desenvolupat tots els continguts són el monument des Verro, l’església de Sant Antoni, l’antic ajuntament, l’Hotel Portmany, el monument al pescador, el far de ses Coves Blanques, els cocons de ses Variades, sa Conillera, les primeres residències d’estiu, el Club Nàutic Sant Antoni, els Mestres d’aixa i els llaüts de vela llatina, els torrents i s’aiguamoll de sa Bassa des Regueró, sa Punta des Molí i la platja des Pouet i la posidònia. Aquests materials són accessibles a través d’aquesta web, creada pels propis alumnes.

El grup de Quartó va organitzar ahir una sortida amb diferents representants educatius i d’entitats, durant la qual varen poder gaudir l’experiència desenvolupada a dos d’aquests catorze punts: l’hotel Portmany i el monument des Verro. Entre els assistents, a més del president de Salvem sa Badia, Pepín Valdés, i altres membres del col·lectiu; l’historiador i antic director del Quartó de Portmany, Marià Torres; l’hoteler i net del fundador de l’Hotel Portmany, Joan Pantaleoni, i el director esportiu de Es Nàutic, Enrique Mas.

Tal com varen poder comprovar tots els assistents, es tracta d’un treball molt ben elaborat, que forma part de les cinc iniciatives que s’han desenvolupat aquest curs en el marc del projecte ‘APS Badia de Portmany’.