DestacatFondeig irregularPosidònia

Els GEAS aconsegueixen que es retirin totes les embarcacions que fondejaven il·legalment en el costat sud de la badia

By 20 abril 2021 agost 15th, 2022 No Comments

Els treballs de neteja del fons marí que s’estan desenvolupant aquests dies en el costat sud de la badia de Portmany avancen a bon ritme. Avui, en la segona jornada d’aquest operatiu, s’ha aconseguit que tota la zona quedi sense vaixells fondejats il·legalment, gràcies a l’activitat desenvolupada pel Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS), que ha aconseguit que els propietaris retirin totes aquestes embarcacions.

Els treballs extractius, a més, segueixen a bon ritme i avui s’han tret de la mar un total de 17 tones de residus que, al costat de les 15 que es van retirar ahir, ja sumen un total de 32.000 quilos. Aquest material està compost principalment per grans blocs de formigó i cadenes, així com fondejos amb ancora de caragol, rodes de tractor emplomades amb blocs i ciment i fins i tot cosiets plens de formigó.

El dispositiu que treballa a la mar està compost per disset persones, entre els equips de les empreses subaquàtiques Eivisub, Servisub i Arenal Diving, i l’equip dels GEAS. En terra, l’empresa Cana Negreta aporta els camions grua i els contenidors, mentre que Herbusa proporciona els contenidors grans on s’introdueixen els blocs de formigó que després són transportats a la pedrera de l’empresa Santa Bàrbara per a la seva restauració morfològica i paisatgística.

D’altra banda, els zeladors de Ports de les Illes Balears faciliten l’entrada i sortida de camions i contenidors del port de Sant Antoni.

“Tots els equips, tant en terra com a la mar, estan fent una gran feina. La col·laboració entre els equips és màxima i això permet avançar ràpidament”, ha declarat el portaveu de la iniciativa Salvem Sa Badia, Pepín Valdés.

En el transcurs d’aquestes dues jornades ha destacat l’existència d’un gran nombre de blocs de formigó de grans dimensions sobre la praderia de Posidònia oceànica que existeix a aquest costat de la badia.

Cal recordar que aquests treballs de neteja del fons marí els realitza l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, en col·laboració amb Salvem Sa Badia de Portmany, el Club Nàutic Sant Antoni i les altres empreses que s’han citat.