DestacatPort de Sant Antoni

L’Associació d’Hotelers de Sant Antoni i la Badia rebutgen per majoria la volta dels ferries al port

By 28 octubre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

L’Associació d’Hotelers de Sant Antoni i la Badia, entitat a la qual estan representats un total de 118 establiments, ha realitzat una enquesta interna per a valorar la possibilitat que els ferris tornin al port de Sant Antoni. En aquesta votació, el no a les embarcacions comercials s’ha imposat per folgada majoria, amb un 54,32% dels vots, enfront del 39,51% d’aquells que volien que continuessin arribant ferris i un 6,17% que ha votat en blanc.

La pregunta realitzada als socis de l’associació només oferia tres possibles respostes: “Sí als ferris”, “No als ferris” o vot en blanc. La presidenta de la Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera, Ana Gordillo, ha explicat que el resultat de la votació “respon a la decisió dels associats. Era un tema sensible i amb bastantes discrepàncies en el poble en general. Per això, hem considerat que el més oportú era fer una consulta a tots els associats i que es decidís quina és la postura majoritària. Els hem preguntat a tots i el resultat ha estat vaixells no. L’interessant és que la majoria dels hotelers de la badia han pogut votar i això és el més important”, ha explicat.

“L’Ajuntament està fent aquest treball de preguntar a les associacions, però lamentablement sembla que la decisió es prendrà des de les altes esferes de Palma i no sé jo si tindrà en compte l’opinió dels agents socials de Sant Antoni. Ja que l’Ajuntament està fent aquest sondeig, penso que caldria elevar el seu resultat al Govern balear perquè sàpiga la postura que es té. Estem una mica farts que les decisions que ens afecten es prenguin des de Palma, no de des d’aquí, a pesar que a qui repercuteixen és a nosaltres”, ha afegit Ana Gordillo.

Cal recordar que demà se celebra a l’Ajuntament de Sant Antoni un ple en el qual els regidors hauran de votar si estan a favor o en contra dels ferris. PSOE-Reinicia, Unides Podem i Proposta per Eivissa ja han anunciat que votaran en contra i entre els tres sumen majoria. Ciutadans, amb un regidor, ja ha declarat que votarà a favor dels ferris i el Partit Popular està recopilant opinions de les diferents associacions per a adoptar una decisió que encara es desconeix.