DestacatFondeig irregularPosidònia

Els voluntaris de Protecció Civil de Sant Josep retiren 200 quilos de residus del fons marí de Cala Bassa

By 14 abril 2021 agost 15th, 2022 No Comments

Una desena de voluntaris de Protecció Civil de l’Ajuntament de Sant Josep van participar diumenge passat en una operació de neteja del fons marí de Cala Bassa, on es van retirar al voltant de 200 quilos de residus. Aquesta actuació ha requerit d’equips autònoms de submarinisme i la presència de les dues llanxes pneumàtiques de Protecció Civil.

Els treballs es van centrar en la zona situada enfront de la cova pròxima a la platja, que havia romàs ocupada fins a dates recents en què va ser desallotjada, retirant-se una tona i mitja de restes acumulades. Durant aquella operació van quedar sospites que moltes restes havien pogut anar a parar a la mar, tal com ha quedat demostrat després dels treballs del diumenge. L’acció va tenir com a objectiu el restabliment de la zona al seu estat original.

Aquesta operació de neteja coincideix amb una altra desenvolupada el passat 6 d’abril en la zona de Punta Galera per l’Ajuntament de Sant Antoni, on es van retirar 360 quilos de residus que s’acumulaven en una zona rocosa, aferrada a la mar, on habitava una persona.

En la neteja van participar efectius de la Policia Local i operaris del servei de recollida de residus i neteja municipal, que van extreure unes 50 bosses d’escombraries, en una zona que es caracteritza pel seu difícil accés. La persona que vivia en aquesta zona va ser identificada i va col·laborar en tot moment, assegurant que retiraria de seguida els estris personals que va decidir conservar.