DestacatPort de Sant Antoni

És Nàutic denúncia que el delegat de les navilieres menteix al acusar-lo de voler quedar-se amb el moll comercial

By 10 novembre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

El delegat a les Pitiüses de la patronal de les navilieres APEAM, Rafael Cardona, ha acusat falsament el Club Nàutic Sant Antoni de voler apropiar-se del moll comercial del port de Portmany, segons ha denunciat el CNSA a través d’un comunicat de premsa. En declaracions realitzades als mitjans de comunicació, Cardona ha comentat que la campanya impulsada pel Club Nàutic a través de la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany s’ha desenvolupat perquè el CNSA “està en contra del trànsit marítim perquè li interessa quedar-se amb el moll per a grans eslores”.

Per al CNSA, les declaracions de Cardona, a més d’una absoluta falsedat, revesteixen mala fe, ja que És Nàutic ha fet públicament diverses declaracions i remès diferents notes de premsa en els últims mesos en les quals establia, sense deixar lloc al mínim dubte, que l’entitat és partidària d’un creixement zero en amarratges i que per tant no té el menor interès en el moll comercial. “No perquè es digui moltes vegades una mentida, aquesta es converteix en veritat, i que s’acusi el club nàutic amb aquesta falsedat tal vegada revela una falta d’arguments sòlids en la defensa dels seus interessos particulars”, ha dit És Nàutic.

Un bon exemple és la nova política ambiental de la institució, que es va remetre mitjançant un comunicat de premsa el 12 de gener, sota el títol “La nova estratègia de Es Nàutic aposta per un creixement zero en amarratges”. En aquest comunicat s’argumentava aquesta política amb el següent raonament: “Des de Es Nàutic es considera que els mil punts d’amarratge de nàutica esportiva que ja existeixen en la badia –sumant els de Ports IB als que gestiona la pròpia entitat–, són suficients per a atendre la demanda actual. Únicament el mes d’agost es registra una demanda major de la qual es pot atendre i el CNSA, amb independència dels canvis d’usos que puguin produir-se en el port en el futur, anuncia que no incrementarà la seva capacitat d’amarratges”. Tots els mitjans de comunicació eivissencs van rebre en el seu moment aquesta informació i es van fer ressò d’ella. Una estratègia de creixement zero que, a més, s’ha reiterat en innombrables ocasions a través dels portaveus de l’entitat i d’altres comunicats de premsa i de la qual APEAM és sens dubte coneixedora.

A més, És Nàutic ha reiterat en diferents ocasions que és partidari que el moll comercial romangui alliberat, per si es produís un cas d’emergència en el port d’Eivissa capital i fos necessari reobrir-lo als ferris de manera provisional. Aquesta línia de pensament, òbviament, implica que no es construeixin nous pantalans en el moll comercial ni es generin places d’amarratge per a embarcacions recreatives.