BiodiversitatDestacatEducacióPosidòniaSalvem Sa Badia

‘Es voluntaris de sa Badia’ ja treballen per a protegir la Posidònia i la biodiversitat al medi marí

By 8 juliol 2022 agost 15th, 2022 No Comments

Durant cada quinzena dels mesos de juliol i agost, un equip de voluntaris integrat per un màxim de vuit persones i coordinats per la biòloga Elisa Langley treballaran a la segona edició del projecte ‘Es Voluntaris de sa Badia’, que impulsa l’Associació Salvem Sa Badia de Portmany, en el marc de la iniciativa #EstimSaBadia. Aquesta té com a objectiu conscienciar a la ciutadania i molt especialment als navegants sobre la importància de conservar la Posidònia i protegir ambientalment el territori de la badia de Portmany.

Els successius equips de voluntaris, que estaran formats per joves d’entre 14 i 18 anys, participaran en diferents activitats de conservació desenvolupades per Salvem Sa Badia de Portmany i rebran formació sobre biodiversitat a l’entorn marí i navegació.

Durant la quinzena, cadascun d’ells es sumarà sis dies a la tripulació de la barca de Salvem Sa Badia, amb la qual s’informa les embarcacions que arriben a port perquè fondegin correctament sense danyar la praderia de Posidònia i se’ls reparteixen mapes i altres materials informatius. També participaran en una jornada de excursió amb tub respirador per a descobrir la biodiversitat marina de la badia, assistiran a dos dies de programació formativa ambiental, participaran en una excursió per la costa acompanyats d’un guia d’espècies amb el qual desenvoluparan dinàmiques de grup i treballaran una altra jornada en l’elaboració de formats audiovisuals amb els quals es dotarà de contingut al Festival Badia de Portmany, que es celebra a l’Auditori Caló de s’Oli tots els dissabtes de juliol i agost.

Salvem Sa Badia de Portmany va posar en marxa aquest servei la temporada passada, a causa de la falta de vigilància ambiental per part de les institucions amb competències al territori de la badia de Portmany. En 2021, durant el mes que van estar operatius, els voluntaris van contactar amb 195 embarcacions fondejades a la badia, a les quals es va informar i realitzar una enquesta. 105 d’elles havien tirat l’ancora sobre posidònia. A més, van identificar 4 embarcacions abandonades i geolocalitzaren 14 morts sobre Posidònia. Van participar un total de 10 voluntaris.