BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

‘Gianni Gagliardi Quartet’ i ‘Pasados de vuelta’ protagonitzen el Festival Badia de Portmany, aquest cap de setmana, a l’Auditori Caló de s’Oli

By 12 agost 2021 No Comments

Gianni Gagliardi

Segueixen els concerts a l’Auditori Caló de s’Oli, en aquesta ocasió amb jazz i rock. El Festival Badia de Portmany, que organitzen l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany, porta aquest dissabte, a partir de les 21 hores, a l’escenari exterior de Caló de s’Oli, a ‘Gianni Gagliardi Quartet’, que lidera el prestigiós saxofonista Gianni Gagliardi. A la mateixa hora, ja el diumenge, serà el torn de ‘Pasados vuelta’, amb les seves versions de clàssics del rock. Durant els concerts també podrà visitar-se la mostra de fotografia marina MARE, a l’interior del vestíbul envidrat del nou recinte de Cala de Bou.

A més, el dissabte, a les 20 hores, pot gaudir-se l’última sessió de l’activitat infantil amb contes japonesos Kamishibai, una forma narrativa molt popular al Japó que consisteix en unes làmines amb un dibuix en una cara i text en l’altra. La narració serà a càrrec de Rocío F. Fraile, que és membre de l’Associació Internacional Japonesa de Kamishibai.

Pasados de vuelta

L’últim concert del Festival Badia de Portmany tindrà lloc diumenge que ve 22 d’agost, amb l’actuació de ‘Hostal Pascual’. Durant tots els concerts hi haurà un servei de ‘Food Truck’, on el públic podrà adquirir aliments i begudes. La clausura de l’exposició MARE i del propi festival se celebrarà el diumenge, 29 d’agost, amb la projecció del documental ‘El que el polp em va ensenyar’ (Pippa Ehrlich i James Reed, 2020).

L’objectiu d’aquesta proposta és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes i oferir un programa d’espectacles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, l’interior del qual l’Ajuntament té previst inaugurar el mes d’octubre.

El nou Auditori Caló de s’Oli constitueix un marc excepcional per a la música i es convertirà en un dels espais culturals més emblemàtics de la badia de Portmany, quan entri en funcionament amb tot el seu equipament i sales. Per a Salvem Sa Badia, participar en el primer festival que es desenvolupa en aquest lloc constitueix un gran privilegi i una oportunitat per a recordar la necessitat de cuidar i millorar aquest entorn tan singular i històric.

Contes japonesos Kamishibai

Sobre l’exposició MARE

L’exposició MARE està composta per unes 40 imatges de múltiples professionals i aficionats, les millors que es van presentar l’any passat a aquest concurs que exigeix que aquestes fotografies es prenguin en l’arxipèlag balear. Romandrà exposada fins al 29 d’agost i podrà visitar-se tots els dies excepte els divendres, de 10 a 13,30 hores, i durant les actuacions dels concerts. Les imatges, a més, han estat disposades al costat de les vidrieres, de tal forma que poden contemplar-se des de l’exterior a qualsevol hora.

La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, amb la col·laboració de MARE, Marilles Foundation, el Foro Marino i Salvem Sa Badia de Portmany. Aquesta última entitat és l’encarregada de dinamitzar l’exposició i exposar aquest espai a la ciutadania. De dilluns a dijous, una oceanògrafa de Salvem Sa Badia explicarà l’exposició als alumnes de les escoles d’estiu del municipi i organitzarà tallers sobre biodiversitat, relacionats amb el medi marí.

Exposició Mare, a l’exterior del Auditori Caló de s’Oli

Exposició Mare, a l’interior del Auditori Caló de s’Oli