BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

Hostal Pascual, ‘food trucks’ i l’exposició de fotografia ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, aquest dissabte a l’Auditori Caló de s’Oli

By 13 juliol 2022 No Comments

El grup Hostal Pascual repeteix en aquesta segona edició del Festival Badia de Portmany

El Festival Badia de Portmany torna aquest dissabte, a partir de les 21 hores, a l’Auditori Caló de s’Oli, amb dos novetats importants: l’actuació de la banda local Hostal Pascual, amb un repertori estiuenc i molt ballable, i l’exposició digital de fotografia ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, que es podrà gaudir a través de múltiples pantalles instal·lades pel recinte exterior del centre cultural. A més, hi haurà food trucks i també es podrà visitar la mostra de fotografia musical de Joan F. Ribas ‘Road to Synesthesia’, que romandrà instal·lada durant tot el festival a la sala d’exposicions de l’interior del complex.

La banda eivissenca Hostal Pascual va tancar l’any passat la primera edició del Festival Badia de Portmany amb gran èxit i tant l’Ajuntament de Sant Josep com la associació Salvem Sa Badia de Portmay i Fun and Trucks, els organitzadors del certamen, han volgut que repeteixin com a primer grup local que puja a l’escenari aquesta segona temporada. La formació navega entre el pop, el rock i el indie, amb temes propis cantats majoritàriament en anglès i una instrumentació molt viva, plena de riffs tropicals. Les cançons, d’alguna manera, reflecteixen l’esperit lliure que caracteritza les Pitiüses. La banda es va formar en 2018, ha publicat un àlbum anomenat ‘Smile & Go’ (2019) i la composen un grup d’amics que, en la seua majoria, van estudiar junts al col·legi de Jesús. Ells són Pascual Fernández (veu i guitarra), Rogelio Martín (guitarra), Manu Fernández (baix) i José Riera (bateria).

Aquesta imatge de Joan Sans forma part de l’exposició ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’

L’exposició ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’ va acompanyada del següent eslògan: “No és pot cuidar el que no s’estima, no és pot estimar el que no és coneix”. Pretén conscienciar sobre la importància dels ecosistemes i la biodiversitat que alberga la badia i la necessitat de protegir-los. La composen dotzenes de fotografies preses per diversos autors, que reflecteixen la fauna i la riquesa biològica de la badia de Portmany i la Reserva Natural dels Illots de Ponent. Es projectaran mitjançant tres pantalles repartides per diferents zones del recinte cultural. Aquesta mostra ha pogut celebrar-se gràcies a la col·laboració de la Associació de Fotografia de Natura dels Illes Balears (Afonib), Lupita Fet i Arenal Diving, que han cedit un material fotogràfic d’extraordinària qualitat.

Com és habitual al festival, els minuts de descans entre les dos parts de l’actuació musical s’aprofitaran per a oferir informació sobre la riquesa biològica de la badia i el seu entorn, i els perills que l’amenacen. En aquesta ocasió, el públic tindrà l’oportunitat d’escoltar a Joan Costa, prestigiós fotògraf eivissenc i membre de Afonib.

Com ja va ocórrer a l’anterior jornada d’aquesta edició del festival, l’empresa Fun and Trucks portarà al recinte diferents food trucks amb menjar de carrer de diverses procedèncias del món, perquè el públic pugui sopar i gaudir de begudes al propi recinte.

Una de les fotos de Joan F. Ribas que formen part de l’exposició ‘Road to Synesthesia’

A la sala d’exposicions de l’auditori, a més, segueix l’exposició de fotografia musical de Joan F. Ribas, amb més de 40 imatges preses a concerts a l’illa i fora d’ella, que reflecteixen la força i l’energia del directe, amb comentaris dels artistes que protagonitzen les imatges.

Festival Badia de Portmany

Cal recordar que l’objectiu del Festival Badia de Portmany és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes i oferir un programa de espectacles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, que precisament es va posar en marxa amb la primera edició del certamen.

La fotògrafa Lupita Sáez també participa a l’exposició ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’

Per aquesta segona edició ja han passat artistes com el grup internacional de jazz Tony Tixier Trio; Martirio, Raúl Rodríguez i altres artistes que formaven part del programa de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli, i el famós grup andalús O’Funk’illo, que el passat cap de setmana va omplir el recinte.

Pròximament, rebrà al músic murcià Muerdo (23 de juliol); els grups locals Sönic (30 de juliol) i Los Bichos del Espacio (6 d’agost); Kamobii, un duo compost per Mo Brandis, dels londinencs Incógnito, i B. Munro (13 d’agost); una altra banda local encara per definir (20 d’agost); la cantant Ángela Cervantes (3 de setembre), i Amparanoia (10 de setembre), com a gran colofó i fi de festa.