BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

‘Hostal Pascual’ tanca aquest diumenge el Festival Badia de Portmany, després de nou concerts a l’Auditori Caló de s’Oli

By 19 agost 2021 No Comments

Hostal Pascual

El Festival Badia de Portmany acaba aquest diumenge, dia 22, amb un concert ofert per la banda eivissenca de pop rock ‘Hostal Pascual’, que començarà, com sempre, a les 21 hores, a l’Auditori Caló de s’Oli. El cicle de concerts, organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany, arriba així a la seva fi, després d’un total de nou actuacions a l’escenari exterior del nou recinte de Cala de Bou.

Com en les anteriors ocasions, durant el concert podrà visitar-se l’exposició de fotografia marina MARE, situada a la sala d’exposicions del recinte, i hi haurà presència de ‘food trucks’, on el públic podrà adquirir menjar i beguda. Una estona abans del concert, a les 20 hores, també se celebra un taller gratuït de decoració de samarretes, d’accés lliure, en el propi auditori.

Els grups que han participat en aquesta primera edició del festival són ‘Víctor Gresely Trio’, ‘LaCalle’, ‘Sequoia Trio’, ‘Pez Mago’, Bluesmàfia Acústic’, ‘Sonics’, ‘Gianni Gagliardi Quartet’, ‘Pasados de vuelta’ i, finalment, ‘Hostal Pascual’. La clausura de l’exposició MARE se celebrarà el diumenge, 29 d’agost, amb la projecció del documental ‘El que el polp em va ensenyar’ (Pippa Ehrlich i James Reed, 2020).

L’objectiu d’aquesta proposta és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes i oferir un programa d’espectacles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, l’interior del qual l’Ajuntament té previst inaugurar el mes d’octubre.

El nou auditori de Caló de s’Oli constitueix un marc excepcional per a la música i es convertirà en un dels espais culturals més emblemàtics de la badia de Portmany, quan entri en funcionament amb tot el seu equipament i sales. Per a Salvem Sa Badia, participar en el primer festival que es desenvolupa en aquest lloc constitueix un gran privilegi i una oportunitat per a recordar la necessitat de cuidar i millorar aquest entorn tan singular i històric.

Sobre l’exposició MARE

L’exposició MARE està composta per unes 40 imatges de múltiples professionals i aficionats, les millors que es van presentar l’any passat a aquest concurs que exigeix que aquestes fotografies es prenguin en l’arxipèlag balear. Romandrà exposada fins al 29 d’agost i podrà visitar-se tots els dies excepte els divendres, de 10 a 13,30 hores, i durant les actuacions dels concerts. Les imatges, a més, han estat disposades al costat de les vidrieres, de tal forma que poden contemplar-se des de l’exterior a qualsevol hora.

La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, amb la col·laboració de MARE, Marilles Foundation, el Foro Marino i Salvem Sa Badia de Portmany. Aquesta última entitat és l’encarregada de dinamitzar l’exposició i exposar aquest espai a la ciutadania. De dilluns a dijous, una oceanògrafa de Salvem Sa Badia explicarà l’exposició als alumnes de les escoles d’estiu del municipi i organitzarà tallers sobre biodiversitat, relacionats amb el medi marí.