DestacatFondeig irregularPitiüses

La Guàrdia Civil comença la retirada dels 200 ancoratges il·legals que hi ha a la badia de Talamanca

By 26 febrer 2020 agost 15th, 2022 No Comments

El Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil (Geas) ha iniciat la retirada de tots els ancoratges il·legals de formigó i altres materials que existeixen a la badia de Talamanca, que s’empren per al fondeig il·legal d’embarcacions.

Es calcula que, en el moment d’iniciar-se aquesta operació, hi ha al voltant d’uns 200 morts a Talamanca, així com cadenes, llastos, boies i altres elements submergits sense cap mena de control.

L’Ajuntament d’Eivissa, que s’ocuparà de la retirada i reciclatge de tots aquests materials, va establir, gràcies a un estudi elaborat pel GEN, que la principal pressió que sofreix la praderia de posidònia de Talamanca és a causa del fondeig d’embarcacions amb ancoratges il·legals. La seva retirada contribuirà a la recuperació ambiental del fons de la badia i evitarà que les embarcacions tornin a utilitzar aquest espai per a fondejar de manera descontrolada.

Els treballs es prolongaran per espai de dues setmanes i, en finalitzar, s’actuarà també a la zona marítima d’es Viver i s’ampliarà a aquells municipis que així ho requereixin.