DestacatSalvem Sa Badia

La iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany rep el premi ‘Amic de la Terra 2020’

By 21 desembre 2020 No Comments

Pepín Valdés, portaveu de Salvem Sa Badia, va recollir el premi ‘Amic de la Terra’, de mans dels organitzadors

Tots els anys, els socis i simpatitzants de l’organització ecologista Amics de la Terra atorguen el seu premi “Amic de la Terra” a una persona o entitat que s’ha destacat pel seu treball en la protecció del medi ambient. En aquest 2020, la formació ha volgut concedir aquest reconeixement a Salvem Sa Badia de Portmany i des de la iniciativa ens sentim molt agraïts. El premi “Amic de la Terra” ens ajuda a continuar treballant per a frenar la deterioració de la badia i impulsar la progressiva recuperació de la seva qualitat mediambiental.

El premi va ser recollit ahir pel nostre portaveu, Pepín Valdés, en un acte de lliurament que va tenir lloc al Far de Ses Coves Blanques, amb la badia com a teló de fons i al que van assistir la presidenta de Amics de la Terra, Hazel Morgan, i altres membres de l’organització.

Segons una nota remesa als mitjans de comunicació per Amics de la Terra, aquests han estat els arguments per a concedir el reconeixement a Salvem Sa Badia de Portmany: “Enguany, no teníem cap dubte! La iniciativa i gran feina feta per les persones i entitats que conformen Salvem Sa Badia de Portmany ha demostrat que, malgrat les complicacions provocades per la pandèmia, hi ha persones que han treballat per protegir aquest bocinet d’aquesta costa amenaçada per molts anys de deteriorament continuat, on quasi ningú es fixava en la meravella que tenim entre les mans. Una zona situada enfront d’un paratge protegit com la Reserva Natural des Illots de Ponent i que representa un pulmó i una manera de viure d’un poble”, diu Amics de la Terra.

La formació ecologista afegeix, a més, que “moltes són les amenaces, però moltes també són les oportunitats. Sense deixar les feines pels altres, s’han posat a fer feina per identificar els efectes negatius dels ferris, que a més d’afectar la qualitat de l’aigua i la posidònia, descarreguen camions i vehicles que provoquen la saturació de trànsit dins el poble i contaminen l’atmosfera, sense aportar cap benefici a la població. Han sabut implicar a tots els sectors del poble de Sant Antoni i sa Badia de Portmany per defensar un bé comú de tots, en positiu i d’ampli espectre, que afavoreix el bé comú i que està per sobre d’ideologies”, explica Amics de la Terra.

El guardó es lliura amb una ceràmica del conegut artista eivissenc Toniet, que en edicions anteriors ja han rebut persones i entitats de tant prestigi com el biòleg marí Manu San Félix, el Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN), l’Associació d’Apicultors de les Pitiüses, la plataforma ‘No volem autopista’, Eivissa antipetrolífera, la Cooperativa Integral d’Eivissa, Sos H₂O, Prou!, la Aliança de l’Aigua i Jesús en Transició, entre altres.