DestacatPort de Sant Antoni

La majoria de regidors de Sant Antoni demana a Ports IB que ampliï la moratòria de ferris davant la falta d’acord

By 8 desembre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

En el transcurs d’una roda de premsa celebrada ahir i de la qual informa avui la premsa d’Eivissa, els portaveus de PSOE-Reinicia, Unidas Podemos i Proposta per Eivissa a l’Ajuntament de Sant Antoni han demanat a Ports IB que ampliï la moratòria que impedeix l’arribada de ferris a la badia de Portmany, davant la falta d’acord que actualment existeix sobre aquest assumpte.

Els regidors d’aquestes tres formacions polítiques, les mateixes que en el ple del passat 29 d’octubre van exigir la retirada definitiva dels ferris de la badia de Portmany, volen que la moratòria es prolongui fins que s’aprovi el Pla General de Ports de Balears, que també ha de definir els usos del de Sant Antoni. De fet, aquesta és una de les clàusules contemplades a la moratòria encara vigent i que va aprovar al febrer de l’any passat el propi consell d’administració de Ports IB. Aquest document estableix que la moratòria romandrà fins al 31 de desembre de 2020 o fins que aquest pla general sigui aprovat.

Els regidors Simón Planells (PSOE-Reinicia), Fernando Gómez (Unides Podemos) i Joan Torres (PxE) van explicar que aquesta petició era una manera de tendir la mà a Ports IB i donar-se mes temps per a negociar, ja que de moment no hi ha possibilitat d’acord, i que si aquest organisme del Govern balear decideix que els ferris tornin a partir del 31 de desembre, serà “una imposició”.

Aquesta ampliació de la moratòria va ser proposada també per l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, Agustinet, en una entrevista publicada en el portal de Salvem Sa Badia el passat 14 d’octubre. En ella, Agustinet deia, literalment, que “si al desembre no hi ha acord perquè no tornin els ferris, caldria prorrogar la moratòria”. Cal recordar també que el Ple de l’Ajuntament de Sant Josep va aprovar el passat 26 de novembre una moció per a impedir la volta dels ferris a la badia i la integració d’aquest consistori en el procés de negociació que s’està duent a terme.

Durant la roda de premsa d’ahir, els portaveus de les tres formacions polítiques van assegurar que mantenen la mateixa postura que van defensar en el ple i van recalcar que, malgrat la forta oposició política i social, Ports IB està per la labor de tornar a portar embarcacions comercials al port. No obstant això, segons aquests grups polítics, és impossible aconseguir un acord que impliqui l’arribada de grans vaixells i el desembarcament de mercaderies i vehicles perquè va en contra de la integració del port amb el poble. Quant a l’arribada de vaixells petits sols amb passatgers, els regidors van dir que caldria parlar-ho i que, en tot cas, vehicles i mercaderies no casen amb el que va aprovar el comitè ciutadà i el que demana la majoria de les associacions.