BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

La música en viu de ‘Sequoia Trio’ i ‘Pez Mago’, i contes japonesos Kamishibai, aquest cap de setmana a l’Auditori Caló de s’Oli

By 29 juliol 2021 No Comments

Pez Mago

Aquest cap de setmana es desenvoluparan nous concerts i actes culturals a l’Auditori Caló de s’Oli, coincidint amb la mostra de fotografia marina MARE, que està exposada en el vestíbul envidrat del nou recinte de Cala de Bou fins a final de mes. Tots dos concerts formen part del primer Festival Badia de Portmany, que organitzen l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany.

Les activitats comencen aquest dissabte, dia 31 de juliol, a les 19 hores, amb la celebració d’una activitat infantil amb contes japonesos Kamishibai, una forma narrativa molt popular al Japó que consisteix en unes làmines amb un dibuix en una cara i text en l’altra. Aquesta activitat serà a càrrec de Rocío F. Fraile, que és membre de l’Associació Internacional Japonesa de Kamishibai. A més d’aquest dissabte, aquesta mateixa activitat es desenvoluparà els dos següents, 7 i 14 d’agost.

Sequoia Tree

A les 21 hores del dissabte també tindrà lloc el concert de ‘Sequoia Trio’, el format trio del conegut grup eivissenc ‘Sequoia Tree’. I el diumenge, 1 d’agost, també a les 21 hores, li arribarà el torn al cantant madrileny ‘Pez Mago’, que oferirà un recital dels seus temes més coneguts.

El Festival continuarà amb les actuacions de Bluesmafia (7 d’agost), Sonics (8 d’agost), Gianni Gagliardi (14 d’agost), Pasados de vueltas (15 d’agost) i Hostal Pascual (22 d’agost). Durant tots els concerts hi haurà un servei de ‘Food Truck’, on el públic podrà adquirir aliments i begudes.

El diumenge 29 d’agost se celebrarà la clausura del festival i l’exposició amb la projecció del documental ‘El que el pop em va ensenyar’ (Pippa Ehrlich i James Reed, 2020).

L’objectiu d’aquesta proposta és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes i oferir un programa d’espectacles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, l’interior del qual l’Ajuntament té previst inaugurar el mes d’octubre.

El nou Auditori Caló de s’Oli constitueix un marc excepcional per a la música i es convertirà en un dels espais culturals més emblemàtics de la badia de Portmany, quan entri en funcionament amb tot el seu equipament i sales. Per a Salvem Sa Badia, participar en el primer festival que es desenvolupa en aquest lloc constitueix un gran privilegi i una oportunitat per a recordar la necessitat de cuidar i millorar aquest entorn tan singular i històric.

Sobre l’exposició MARE

L’exposició MARE està composta per unes 40 imatges de múltiples professionals i aficionats, les millors que es van presentar l’any passat a aquest concurs que exigeix que aquestes fotografies es prenguin en l’arxipèlag balear. Romandrà exposada fins al 29 d’agost i podrà visitar-se tots els dies excepte els divendres, de 10 a 13,30 hores, i durant les actuacions dels concerts. Les imatges, a més, han estat disposades al costat de les vidrieres, de tal forma que poden contemplar-se des de l’exterior a qualsevol hora.

La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, amb la col·laboració de MARE, Marilles Foundation, el Foro Marino i Salvem Sa Badia de Portmany. Aquesta última entitat és l’encarregada de dinamitzar l’exposició i exposar aquest espai a la ciutadania. De dilluns a dijous, una oceanògrafa de Salvem Sa Badia explicarà l’exposició als alumnes de les escoles d’estiu del municipi i organitzarà tallers sobre biodiversitat, relacionats amb el medi marí.