DestacatPort de Sant Antoni

L’Ajuntament de Sant Antoni rebutja els ferris i demana a Ports IB un espai portuari obert a residents i turistes

By 30 octubre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

El ple de l’Ajuntament de Sant Antoni va rebutjar ahir per majoria l’arribada de ferris al port de la localitat i va demanar a Ports IB la suspensió de les línies marítimes amb la península. La proposta va tirar endavant amb els vots de PSOE-Reinicia, Unides Podem i Proposta per Eivissa. El Partit Popular i Ciutadans van votar en contra.

La moció aprovada demana a Ports IB que només es permeti l’arribada de vaixells de passatgers en cas de situacions d’emergència, davant un eventual tancament del port de Vila, i reclama que l’actual espai portuari es transformi en un lloc obert per a residents i turistes. Durant el ple, fins i tot es va proposar la reconversió de l’estació marítima en un recinte d’ús públic, destinat a un museu de la mar, un centre d’interpretació de la reserva d’és Vedrà i els illots de Ponent o un espai cultural.

També se sol·licita al representant d’Eivissa en el Consell d’Administració de Ports de les Illes Balears, el conseller insular Javier Torres, de Ciutadans, que defensi allí l’acord adoptat per l’Ajuntament. A més, es demana que tampoc es continuï utilitzant el moll perquè els ferris romanguin amarrats per a labors de manteniment, com fins ara.