DestacatFondeig irregularPlatges

L’Ajuntament de Sant Josep denuncia el sabotatge de l’abalisament de Punta Pinet, s’Estanyol i altres platges del municipi

By 3 agost 2023 No Comments

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va comunicar ahir, a través d’un comunicat de premsa, els actes de vandalisme als quals s’ha vist sotmès el recentment instal·lat sistema d’abalisament que estableix les zones de bany a dos platges de la badia de Portmany (Punta Pinet i s’Estanyol), igual que a altres ribes del municipi, com per exemple és Jondal i Cala Tarida. Aquests actes de sabotatge, que han consistit a tallar les cordes que sostenen les boies i les balises que conformen aquest sistema, s’han produït al llarg de l’última setmana.

Com a resposta, l’Ajuntament ha hagut d’activar un pla que permeti la restauració d’aquestes balises, d’acord amb l’empresa adjudicatària, per a poder tornar establir els cordons a les platges, que garanteixen la seguretat dels banyistes, evitant que es fondegi o circuli en zones prohibides. Amb la instal·lació de l’abalisament, el consistori ha establert una mesura que també evita les nombroses infraccions que cometen moltes empreses que es troben operant sense llicència, com a xàrters i lloguer de motos aquàtiques.

Tant l’ajuntament com l’empresa adjudicatària de l’abalisament s’han posat en contacte amb la Guàrdia Civil per a interposar la corresponent denúncia. De la mateixa manera, s’ha sol·licitat la col·laboració de la unitat marítima d’aquest cos per a poder identificar les barques i vehicles nàutics que no tenen les autoritzacions corresponents i que, així i tot, s’internen en les zones de bany.

Ara mateix hi ha més de 80 embarcacions dins de la zona de bany entre Punta Pinet i s’Estanyol, que ja han estat denunciades per la Policia Local de Sant Josep, en estar fondejades fora de la zona corresponent.