DestacatFondeig irregularPosidòniaSalvem Sa Badia

Les empreses de lloguer d’embarcacions sense patró se sumen a la campanya de Salvem Sa Badia per a protegir la posidònia

By 3 agost 2021 No Comments

La iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany ha mantingut una trobada amb les deu empreses de lloguer d’embarcacions sense patró que operen a la badia, per a presentar-los la campanya “Adhesius”, que, en el marc del projecte #EstimSaBadia, té com a objectiu conscienciar als clients d’aquestes companyies per a evitar fondejos sobre Posidònia i desenvolupar unes pràctiques ambientals adequades.

Les empreses participants en aquesta trobada, que són totes les que operen legalment a la badia de Portmany, són Rumbo Norte, Goa catamaranes, Capitán Harlock, Daydreams Boat Ibiza, Sun Gail Sea Catamaranes, Blue Boats Ibiza, Bluesky Charter, Open Boats, Lizard Boats i Martin Boat Charter. Totes elles gestionen al voltant de 50 embarcacions de lloguer sense patró i han acceptat participar en aquesta campanya. Per a això, col·locaran els adhesius que ha realitzat Salvem Sa Badia en totes les seves embarcacions perquè els clients les vegin i tingui en compte els seus missatges.

Aquestes empreses també s’han compromès a que quan expliquin als seus clients el funcionament de les seves barques, els informin també sobre bones pràctiques mediambientals a la badia, en línia amb els consells que aporta aquesta campanya. L’acció “Adhesius” inclou un total de vuit missatges:

· No fondegis en Posidònia. Respecta la biodiversitat.
· No tiris res a la mar, ni restes orgàniques.
· No usis plàstics d’un sol ús. Reutilitza.
· Separa a bord i recicla els teus residus en desembarcar.
· Respecta les zones de bany abalisades i no amarris a les boies.
· Respecta la distància de seguretat amb altres embarcacions i amb banyistes en zones no abalisades.
· Dins de la badia i prop de la costa, màxim 3 nusos; és a dir, a poc a poc.
· En cas d’emergència o perill avisa per telèfon al 112 o per ràdio a través de VHF-16. Alerta! En el nord de l’illa no hi ha cobertura.

Una altra d’elles conté també un codi QR que enllaça amb un vídeo explicatiu que ofereix tots aquests consells i més informació ambiental, i que pot visualitzar-se a través del següent enllaç.

Tots aquests materials ja han estat repartits a aquestes empreses juntament amb el mapa de zones de Posidònia on no es pot fondejar, que ja estan distribuint ‘És Voluntaris de sa Badia’, l’equip de deu joves coordinats per una biòloga que s’acosten a les embarcacions per a demanar-los que no fondegin sobre Posidònia o agrair-los el fet de fer-lo sobre arena.

Descarrega aquí un PDF amb tots els adhesius i el mapa.