DestacatFondeig irregularPosidòniaSalvem Sa Badia

Les empreses de lloguer d’embarcacions sense patró tornen a sumar-se a la campanya de Salvem Sa Badia per a protegir la posidonia

By 6 juliol 2022 No Comments

La iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany, a través del seu president, Pepín Valdés, i les biòlogues Elisa Langley i Marta Fernández, ha mantingut una trobada amb les principals empreses de lloguer d’embarcacions sense patró que operen a la badia. L’objectiu d’aquesta reunió ha estat, com ja va succeir l’any passat, convidar-los a col·laborar amb la campanya “Pegatinas”, que, en el marc del projecte #EstimSaBadia, té com a objectiu conscienciar als col·laboradors i clients d’aquestes companyies per evitar el fondeig sobre posidònia i desenvolupar unes pràctiques ambientals adequades.

Les empreses participants en aquesta trobada, que operen legalment a la badia de Portmany, són Blue Boats Ibiza, Blue Medusa, Martin Boat Charter, Moon Charter, Mr Krabs Boats, Star Boats, Goa i Rumbo Norte. També han assistit Joan Butjà i Juan Carlos Cucons, de l’Associació d’Empreses Nàutiques de la Badia de Portmany, i dos professionals autònoms del sector xàrter. Aquestes empreses gestionen més de cinquanta embarcacions de lloguer sense patró i han acceptat participar en la campanya de la temporada de 2022. Per a això, col·locaran els adhesius que ha realitzat Salvem Sa Badia a totes les embarcacions perquè els clients les vegin i tinguin en compte els seus missatges.

Aquestes empreses també s’han compromès al fet que, quan expliquen als seus clients el funcionament de les embarcacions, els informin també sobre bones pràctiques mediambientals a la badia, en línia amb els consells que aporta aquesta campanya. L’acció “Pegatinas” inclou un total de vuit missatges:

  • No fondegis a la Posidònia. Respecta la biodiversitat.
  • No tiris res a la mar, ni tan sols restes orgàniques.
  • No usis plàstics d’un sol ús. Reutilitza.
  • Separa a bord i recicla els teus residus en desembarcar.
  • Respecta les zones de bany abalisades i no amarris a les boies.
  • Respecta la distància de seguretat amb altres embarcacions i amb banyistes a zones no abalisades.
  • Dins de la badia i prop de la costa, màxim 3 nusos; és a dir, a poc a poc.
  • En cas d’emergència o perill avisa per telèfon al 112 o per ràdio a través de VHF-16. Atenció! Al nord de l’illa no hi ha cobertura.

Una altra d’elles conté un codi QR que enllaça amb un vídeo explicatiu que ofereix tots aquests consells i més informació ambiental, i que pot visualitzar-se a través del següent enllaç: https://www.salvemsabadia.com/estimsabadia/

Tots aquests materials ja han estat repartits a aquestes empreses, junt amb el mapa de zones de Posidònia on no es pot fondejar, que també distribuiran aquest estiu ‘És Voluntaris de sa Badia’, l’equip de joves coordinats per la biòloga Elisa Langley que s’acosten a les embarcacions per a demanar-los que no fondegin sobre Posidònia o agrair-los el fet de fer-lo sobre arena. El restaurant És Nàutic ha col·laborat també en la trobada, servint un aperitiu als presents.