BiodiversitatBusseigCulturaDestacatPosidòniaSalvem Sa Badia

L’exposició de la II edició de MARE, situada al Passeig Marítim de Sant Antoni, s’amplia fins al 4 d’agost

By 27 juliol 2022 agost 15th, 2022 No Comments

 

“Caballito de Mar”, de Tony Juan. Menció d’honor Árees Marines Protegides (adults experts)

Els panells que composen l’exposició “De cara a la mar” i que exhibeixen les millors imatges que van participar a la II edició del Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear (MARE) podran gaudir-se uns dies més, ja que l’organització ha decidit ampliar la mostra fins al 4 d’agost. Aquest muntatge, situat al tram del Passeig Marítim de Sant Antoni, entre Es Nàutic i l’Ajuntament, consta de 45 instantànies de gran format i que tracten de respondre a una pregunta molt determinada: “Vivim de cara a la mar?”.

“La medusa de la posidonia”, de Joan Costa. Tercer premi MARE Animalia (adults experts)

Aquestes fotografies, realment espectaculars, han estat preses a la costa balear per fotògrafs experts i amateur, inclosos menors. Entre ells figuren noms com Joan Costa, Xavier Mas, Jaume Cabrer, Nuria Bufort, Fernando Darder, Néstor Carda, Marcos Darío Petraroia, Vicent Guasch, Enrique Talledo, Miquel Gomila, Francisco Javier García, Víctor de Valles, Arnau Cloquells, Tony Juan, Wojciech Dopierala, Vicente Planells o Juan Carlos Fajardo, entre altres.

“Distorsión”, de Marcos Darío Petraroia. Menció d’honor Árees Marines Protegides (adults experts)

A la II edició de MARE es van rebre 1.000 imatges aportades per 120 participants, sobre flora, fauna i paisatges increïbles de la mar balear. També imatges que conviden a reflexionar sobre la nostra relació tant positiva com negativa amb aquest. La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Sant Antoni, Ports IB i MARE, amb la col·laboració del Club Nàutic de Sant Antoni, Foro Marino, Ibiza Preservation i Salvem Sa Badia de Portmany. Estava previst que es desmuntés diumenge passat, 24 de juliol, però finalment s’ha decidit ampliar-la 11 dies, abans de ser traslladada a Formentera i posteriorment a Menorca. Les persones que visiten l’exhibició i comparteixen la seua opinió a través d’un codi QR situat a la pròpia instal·lació, participen en el sorteig d’una imatge impresa de MARE, a triar per la persona guanyadora.

“Dia de Platja”, de Jaume Cabrer. Primer premi MARE Magna (adults experts)

MARE és una iniciativa col·laborativa impulsada per organitzacions, associacions i institucions rellevants del món de la conservació, la fotografia i el vídeo. També compta amb el suport d’empreses i mitjans compromesos amb la conservació marina. Té com a objectiu convertir-se en una iniciativa de referència que fomenti l’ús de les arts visuals per a difondre missatges de conservació.

“Black & White”, de Ignacio Serra Gaytán de Ayala (Juvenil)

La tercera edició del certamen MARE ja està en marxa i els fotògrafs participants tenen fins al 15 de setembre per a presentar fins a 20 fotografies digitals relacionades amb la mar Balear i el Mediterrani. Cada imatge anirà acompanyada d’un missatge relacionat amb la conservació. Es premien les millors imatges que subratllen la bellesa i riquesa de la mar balear, així com aquelles que exposen la relació humana amb el medi marí, ja es tracti de denúncies o històries d’èxit. Es reparteixen 10.000 € entre un total de 23 premis i els millors projectes presentats formaran part de l’exposició itinerant que recorrerà les Balears durant l’any 2023. Podeu consultar aquest enllaç per a tenir més informació.

Una imatge de l’exposició, tal com està muntada al Passeig Marítim de Sant Antoni