BiodiversitatBusseigCulturaDestacatEducacióPitiüsesPosidònia

L’exposició itinerant de fotografia marina MARE, a la disposició dels col·legis i instituts de l’illa

By 21 desembre 2022 No Comments

Tortuga (obra de Néstor Carda)

Els alumnes del CEIP Es Vedrà, a Sant Agustí, gaudeixen aquests últims dies de classe previs a les vacances de Nadal de l’exposició itinerant MARE. La mostra està composta per 16 panells amb fotografies impressionants de diversos autors, que s’exhibeixen en els passadissos del centre escolar juntament amb un ampli mostrari de treballs realitzats pels propis alumnes, sobre la mar i les espècies marines que l’habiten.

Aquesta exposició recull les millors fotografies que es van presentar al Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear en la seua edició de 2020. Van ser instal·lades mitjançant un muntatge amb panells a l’Auditori Caló de s’Oli, a l’estiu de 2021, coincidint amb la primera edició del Festival Badia de Portmany. Ara tots els col·legis i instituts de l’illa que vulguin mostrar-la als seus alumnes durant uns dies, només han de sol·licitar-ho. La decisió d’atorgar una segona vida a aquesta col·lecció d’imatges s’ha pres gràcies a la col·laboració entre MARE, l’Ajuntament de Sant Josep i Salvem sa Badia de Portmany.

D’aquesta manera, tots els centres d’ensenyament que ho sol·licitin podran disposar durant una setmana de la mostra itinerant sense cap cost per les escoles de Sant Josep i abonant només el transport fins als col·legis i instituts d’altres municipis que la vulguin. La instal·lació de l’exposició és a càrrec de Salvem sa Badia, en col·laboració amb els centres que ho sol·licitin.

Un dels objectius primordials de Salvem sa Badia és donar a conèixer a la comunitat la biodiversitat de la badia de Portmany i els Illots de Ponent, que es troben ben reflectits en aquesta exhibició. També es vol involucrar a les noves generacions en la conservació de la mar, aproximar-les als ecosistemes marins i els seus valors culturals i naturals, reflexionar sobre l’efecte de l’home en el medi i crear cohesió social al voltant de la badia, entre altres fins.

Els centres interessats poden contactar amb Salvem sa Badia de Portmany a través del correu electrònic estimsabadia@gmail.com.

Polp (obra de Xavier Mas)