DestacatPitiüsesQualitat de l'aigua

Mantell de plàstics, tovalloletes i compreses a la desembocadura de l’emissari de Santa Eulària

La Gaceta Náutica ha publicat una notícia en la qual informa sobre la gran quantitat de matèria inorgànica, molt contaminant, que es llança a la mar a través de l’emissari submarí de Santa Eulària. Aquesta informació va acompanyada d’un vídeo que mostra com sobre el fons marí d’aquesta zona s’acumulen plàstics, tovalloletes, compreses, preservatius i altres objectes no biodegradables, formant una capa amb diversos centímetres de gruix.

També s’explica que les escombraries abocades durant anys no s’aprecien a simple vista, en estar colonitzada per la flora marina, però la seva presència es fa més que evident quan un bussejador la remou. Una depuració correcta impediria l’arribada a la mar de tots aquests elements contaminants.

La desembocadura de la canonada submarina està situada a uns 400 metres de la costa i a 14 metres de profunditat, a uns 300 metres de la boca de captació de la planta dessaladora de la localitat.

Els abocaments d’aigües residuals són una de les principals causes de contaminació de la mar. Un informe del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) afirma que 600 hectàrees de posidònia han quedat arrasades per aquesta mateixa causa a la badia de Palma.