BiodiversitatDestacatPescaPlatges

Marisqueig il·legal a Caló des Moro i es Cap Blanc

By 17 juny 2020 agost 15th, 2022 No Comments

Des de fa uns dies alguns veïns de Sant Antoni vénen denunciat la presència de mariscadors il·legals a la costa rocosa pròxima a Caló des Moro i Es Cap Blanc. Avui Diario de Ibiza també es fa ressò de la notícia i fins i tot publica un vídeo en el qual pot veure’s a diverses d’aquestes persones omplint bosses d’amb pagellides, caragolins i cornets, remès per un resident. Segons ha pogut saber la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany, des de fa un temps aquesta recol·lecció de mol·luscos es produeix amb relativa freqüència a la badia i es tradueix en diversos quilos de mercaderia il·legal per jornada.

La badia de Sant Antoni, així mateix, no és l’únic lloc d’Eivissa on es segueix aquesta pràctica. Diario de Ibiza explica també que el Servei d’Inspecció de Pesca del Consell Insular ja ha efectuat diverses actuacions contra el marisqueig i la pesca recreativa il·legal, multant a diverses persones i decomissant bosses plenes de mol·luscos. Cal recordar que la recol·lecció a la costa de mol·luscos i crancs està absolutament prohibida durant tot l’any, mentre que els bogamaríns tenen veda i només es poden recol·lectar entre l’1 de novembre i el 31 de març.

Encara així, el reportatge afegeix que és freqüent veure a persones que exhaureixen la costa i ni tan sols s’amaguen, ja que és summament improbable acabar sent sorprès per un inspector. No obstant això, les multes que s’estableixen en el decret 26/2015 de Balears són altes i poden arribar fins als 30.000 euros en els casos greus. La menys onerosa és de 150 euros. Els sorpresos realitzant aquesta activitat es trobaven a la costa de llevant d’Eivissa, en el municipi de Santa Eulària, i utilitzaven bolígrafs per a arrencar les pagellides de les roques, segons explica Diario de Ibiza. Els inspectors van multar a aquestes persones i van intervenir les bosses amb els mol·luscos.