DestacatTurisme

Milloren les expectatives de salvar la temporada als hotels de la badia

By 5 juliol 2021 agost 15th, 2022 No Comments

Els mitjans de comunicació eivissencs han dedicat aquests dies amplis reportatges a l’espectacular increment de reserves i a les expectatives que s’obren amb l’arribada de turistes britànics a l’illa, després que el govern britànic donés llum verda als viatges a l’arxipèlag balear. Cal recordar que la badia de Portmany ha estat una de les zones més afectades de l’illa per les restriccions imposades pel govern britànic al principi de temporada, ja que obligava els seus súbdits a realitzar llargs confinaments a les seves cases a la volta de vacances.

Els portaveus dels hotelers de Sant Antoni han assegurat que és molt probable que ara obri pràcticament tota la planta hotelera de la badia gràcies a aquest canvi. El vicepresident de l’Associació Hotelera de Sant Antoni i badia, Juanjo Planells, fins i tot ha dit en declaracions a l’agència EFE que el mercat britànic s’ha reactivat d’una manera “brutal” des de la inclusió de Balears en la llista verda de destins segurs del Regne Unit. Els principals turoperadors, com Jet2 i TUI, “ja estan començant a operar” i es nota que “hi ha moltes ganes de viatjar, moltes ganes de venir a Espanya i en concret a l’illa d’Eivissa, que sempre ha estat un destí britànic per excel·lència”, ha afegit Planells.

Planells també ha assegurat que la quota de mercat del turisme britànic a l’illa és molt important i encara més per a la zona Sant Antoni i de la badia. En aquesta línia, ha explicat que una part important de la planta hotelera del municipi, composta per 20.000 places turístiques, ja està oberta, i que “molt aviat, si no ocorre gens rar, i si no fem passos enrere” pràcticament tots els hotels estaran oberts.

No obstant això, l’amenaça de la pandèmia continua latent. Segons Planells, cal ser “conscients que el covid no ha acabat” i ha posat com a exemple del que pot ocórrer el brot de Mallorca, que ha produït més de 2.000 infectats entre estudiants procedents de moltes comunitats autònomes espanyoles.

“No podem fer passos cap endarrere, baixar de nivell i que tinguem més restriccions”, ha assenyalat Planells, per a qui “ara mateix seria un drama” que el Regne Unit canviés l’actual semàfor verd per a Balears per l’ambre.