BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

‘Muerdo’ torna a omplir el recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli

By 25 juliol 2022 No Comments

Muerdo. Foto: Sergio G. Cañizares

Aquest dissabte el cantant murcià Pascual Cantero, ‘Muerdo’, va tornar a omplir el recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli a uns nivells mai vists, excepte amb l’actuació d’O’Funk’illo dos setmanes abans, que va registrar unes xifres de rècord.

Caló de s’Oli, el dissabte passat. Foto: Sergio G. Cañizares

La jornada va començar amb una xerrada sobre biodiversitat a càrrec de la periodista Cristina Amanda Tur (CAT), directora del programa de ràdio Nautilus, que s’emet a IB3 i que està dedicat a la ciència i el medi ambient. La va introduir la biòloga de Salvem Sa Badia, Elisa Langley. CAT va parlar de la importància de les reserves marines i del paper exercit pels pescadors per a fer-les realitat, i també de com l’augment de la temperatura promou la descomposició de la matèria orgànica i per tant l’acumulació d’àcid en els sediments en condicions de falta d’oxigen. Aquesta situació genera sulfhídric, que pot penetrar a les plantes, com la posidònia, a través de les arrels i causar-lis un greu estrès tòxic.

Elisa Langley i Cristina Amanda Tur (CAT)

Després d’aquesta introducció, ‘Muerdo’ (Múrcia, 1988) va pujar a l’escenari amb la seua banda per a desplegar una coctelera de ritmes enfront de la badia: música llatina, rumba i altres ritmes més urbans i contemporanis, sempre amb un marcat accent personal. Cal recordar que el cantautor va presentar un nou disc l’any passat, titulat ‘La sangre del mundo’, després de protagonitzar una antologia en 2020 amb les cançons més destacades dels seus àlbums anteriors, en la qual van participar músics de la talla de Rozalén, El Kanka, Perotá Chingó, Amparanoia, Esteman, Guitarricadelafuente, Miguel Campello, Mr. Kilombo, Lamari, Tarque o Juanito Makandé, entre altres.

L’amfiteatre es va omplir per complet i va recordar al concert d’O’Funk’illo, la banda andalusa liderada pel mític baixista Pepe Bao, que es va celebrar dos setmanes abans, el 9 de juliol, també dins del Festival Badia de Portmany, establint un rècord d’assistència, amb més de mil persones al recinte cultural. Com és habitual, el públic va poder gaudir també dels food trucks i de les exposicions de fotografia ‘Road to Synesthesia’, de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, de diversos fotògrafs.