BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

O’Funk’illo, The Rosemary Family i el dj Roan Ribas, aquest dissabte a Caló de s’Oli

By 7 juliol 2022 No Comments

O’funk’illo

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, amb la colaboració de Salvem sa Badia de Portmany, celebra en diferit el Dia Europeu de la Música (21 de juny) amb una festa que enguany es trasllada a l’Auditori Caló de s’Oli aquest dissabte, 9 de juliol, i torna a combinar ritme i gastronomia a partir de les 20 hores. El concert, amb l’organització de Make Sound i Garufa Sound, forma part del Festival Badia de Portmany i tendrà els sevillans O’Funk’Illo com a caps de cartell, que tornen a l’illa on ja varen actuar el 2015, al Rock in Riu. Completen el programa The Rosemary Family i un dels DJ pioners de l’illa, Joan Ribas.

Aquesta és la tercera edició de la festa que per aquesta ocasió també oferirà la gastronomia dels food trucks des del moment en que es pugi a l’escenari Joan Ribas, un dels pares d’allò que s’anomena Balearic Sound i profund coneixedor dels ritmes ballables de l’època daurada del rock, el rythm&blues i el funk. El relleu el prendran The Rosemary Family, el grup dels germans Romero, que aportarà la seua rumba flamenca amb pinzellades de jazz i blues.

El plat fort arriba de la mà dels O’Funk’illo, amb un so que ells mateixos defineixen com a “funky andaluz embrutesío”, liderats pel legendari baixista Pepe Bao i que arriba amb una nova formació respecte aquella que l’integrava fa set anys. Això sí, no han perdut mica de la característica energia de la banda, que al llarg del concert repassarà els èxits del repertori que han acumulat en més de dues dècades sobre els escenari.

The Rosemary Family

La regidora de Festes i Cultura de Sant Josep, Cristina Ribas, ha destacat que aquest any la Festa de la Música “sonarà molt diferent a altres anys, perquè els organitzadors ens volen fer ballar per damunt de tot. És la primera vegada que tenim un grup de fora com a cap de cartell i també tendrem el mestratge als plats d’una de les icones del ‘balearic sound’, Joan Ribas, sense oblidar a The Rosemary Family amb el seu so mestís. Amb ells tenim tos els ingredients perquè la nit del dissabte sigui una de les més animades de l’estiu”.

Marc Riera, organitzador de la festa, assegura que serà “una gran jornada, a un lloc inigualable com és l’Auditori Caló de s’Oli”, mentres que Danilo Martínez Boerr, de Garufa Sound, confia en que la celebració del Dia de la Música tengui “una gran resposta de públic com a les anteriors edicions, confirmant la consolidació d’aquesta data al calendari cultural de l’illa”. L’entrada serà gratuïta.

Salvem Sa Badia instal·larà una parada amb material informatiu i merchandising.