BiodiversitatBusseigDestacatSalvem Sa Badia

Ple en el taller de fotografia submarina en apnea, celebrat el passat cap de setmana a l’Auditori Caló de s’Oli

By 1 setembre 2021 No Comments

Dissabte passat, 28 d’agost, es va celebrar un taller de fotografia submarina en apnea, impartit per l’Associació de Fotògrafs i Filmadors de Natura de les Illes Balears (AFONIB), en col·laboració amb el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar (MARE). L’esdeveniment va registrar un ple absolut, amb la participació de 20 persones, el màxim previst, i va començar amb una classe teòrica a l’auditori Caló de s’Oli, amb l’exposició fotogràfica MARE com a escenari.

Aquest taller, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, el Club Nàutic Sant Antoni i la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany, va començar a les nou hores, amb una breu iniciació a l’apnea i a la fotografia submarina, a càrrec de Joan Sans, on es va parlar tant de tècniques com de materials. També es van repartir unes guies de peixos, cortesia de Marilles, i es van proporcionar una sèrie de pautes bàsiques per a diferenciar i identificar les espècies més comunes de la badia de Portmany.

A continuació, es va desenvolupar la pràctica a la mar, amb cambres cedides per Olympus per a aquest i altres tallers de MARE. Encara que el dia havia començat amb l’aigua completament en calma, la situació va empitjorar i encara que es va poder accedir a la mar, les condicions de visibilitat no van ser les més idònies. Així i tot, es van poder fotografiar diferents espècies com a polps, blènnids, vaques, llavions, moixó, esponges i alguns exemplars de coral mediterrani (Cladacora caespitosa).

Entre els participants hi havia gent de totes les edats i es van adaptar bé a les condicions complicades de la mar i a l’onatge. La jornada va concloure amb un esmorzar celebrat a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Antoni.