DestacatFondeig irregularPitiüsesPosidònia

Ports IB gestionarà els camps de boies de baix impacte sobre posidònia de Cala d’Hort i Cala Vedella

By 1 desembre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

Els pròxims camps de boies de baix impacte sobre posidònia que s’instal·laran a Eivissa estaran situats en el municipi de Sant Josep de sa Talaia, a Cala d’Hort i Cala Vedella. Segons va anunciar ahir el Govern balear, de la seva gestió s’ocuparà l’ens públic Ports IB, que a més es farà responsable de les 23 zones de camps de boies regulats que determina el Decret de Posidònia. L’objectiu és millorar la gestió, l’eficiència i el control de les instal·lacions.

De les 23 àrees que el Decret de Posidònia estableix regular, Ports IB iniciarà un total de cinc projectes a l’arxipèlag balear, per a assumir després les zones que actualment gestiona la conselleria de Medi Ambient, una vegada finalitzin en 2021 els contractes d’externalització. Així, de manera progressiva Ports IB anirà desenvolupant els projectes de la resta de zones amb l’objectiu d’acabar gestionant totes.

Aquests cinc projectes inicials són els de Illa de l’Aire (Menorca), sa Foradada (Mallorca), es Caló (Mallorca), Cala d’Hort i Cala Vedella (Eivissa), ja que es tracta d’entorns de gran afluència. Ports IB haurà de redactar un projecte de definició del número de fondejos per a cadascuna de les zones, així com el número, la distribució i les dimensions de les embarcacions que podran amarrar.

Cal recordar que el decret de la posidònia classifica les praderies d’aquesta planta submarina en dos tipus: zones d’alt valor, on està prohibit el fondeig, i zones a regular, en les quals es poden establir camps de baix impacte. La norma, així mateix, estableix com ha de realitzar-se la instal·lació dels camps de boies i especifica que el gestor d’aquestes infraestructures d’amarratge ha de ser una administració pública.