BiodiversitatDestacatPort de Sant AntoniPosidòniaQualitat de l'aigua

Què passarà si la badia de Portmany perd la seva Posidònia?

By 7 abril 2021 agost 15th, 2022 No Comments

En aquest nou vídeo de la sèrie que compon el documental ‘Portmany, una badia amenaçada’ expliquem quines seran les conseqüències de no actuar i permetre que la badia es quedi sense Posidònia i altres plantes submarines.

Els científics afirmen que si no es produeixen canvis, la badia pot perdre tota la seva vegetació en els pròxims anys. Sense plantes, i sobretot sense Posidònia i sense Cymodocea, el fons marí de Sant Antoni quedaria reduït al que avui és el port d’Eivissa: tan sols fang i aigua tèrbola.

Sense la barrera que exerceixen les praderies de Posidònia, la sorra de les platges també serà escombrada pels temporals, deixant una costa de roques i esculls. La badia corre el perill de perdre tot el seu atractiu, sumint a la indústria turística, i per extensió a tot l’entorn, en una greu crisi.

Segons l’estudi més recent, aquest procés de degradació no és irreversible si s’actua amb rapidesa i contundència. La posidònia perduda difícilment es podrà recuperar, però si s’eliminen els impactes podrà conservar-se la que encara queda.

A continuació, oferim la versió completa del documental, de 16 minuts de durada.