BiodiversitatDestacatFondeig irregularPort de Sant AntoniPosidòniaQualitat de l'aigua

Què podem fer per a conservar i millorar la badia de Portmany?

By 16 abril 2021 agost 15th, 2022 No Comments

En aquest últim vídeo curt de la sèrie que compon el documental ‘Portmany, una badia amenaçada’ arribem a les conclusions més importants: què podem fer per a conservar i millorar la badia de Portmany, frenant la deterioració mediambiental que registra en l’actualitat. Aquests són els consells que ens aporten els científics que han realitzat l’últim estudi sobre la badia:

· Cal reduir al màxim la pressió i eliminar el trànsit de grans vaixells dins de la badia. L’experiència acumulada durant la moratòria, a més, demostra que el port d’Eivissa és suficient per a cobrir tota la demanda de trànsit de mercaderies i passatgers de l’illa.

· També han d’eliminar-se per complet els fondejos incontrolats i prendre mesures per a evitar que aquesta situació es reprodueixi.

· És necessari limitar dràsticament la velocitat de tot tipus d’embarcacions a l’interior de la badia.

· Cal realitzar un inventari de canalitzacions i abocaments, identificant la seva naturalesa i procedència per a aplicar mesures correctores.

· Resulta imprescindible remodelar la xarxa d’impulsió d’aigües residuals i instal·lar nous sobreeixidors fora de la badia, així com millorar el funcionament de la depuradora i arreglar l’emissari.

· I finalment, han d’instal·lar-se tancs de sedimentació en les principals sortides de pluvials urbanes i realitzar neteges periòdiques dels llits dels torrents.

Només si assegurem el futur de la badia de Portmany, podrem garantir la qualitat de vida i el progrés social i econòmic per a les pròximes generacions. Serem capaços de fer-ho? Únicament és a les nostres mans perquè, si alguna cosa ens ha ensenyat la història, és que ningú més vindrà a resoldre-ho.

A continuació, oferim la versió completa del documental, de 16 minuts de durada.