DestacatFondeig irregularPosidònia

Retirades 15 tones de residus en la 1ª jornada de neteja en el sud de la badia

By 19 abril 2021 agost 15th, 2022 No Comments

La primera jornada de neteja del fons marí del costat sud de la badia de Portmany, que s’ha desenvolupat aquest matí, ha conclòs amb la retirada de 15 tones de residus. Els treballs han començat aquest matí a les 8 hores, quan han salpat del Club Nàutic Sant Antoni una embarcació de 20 metres, una altra d’11 metres que portava als equips de bussejadors de Eivisub i Servisub i la pneumàtica del GEAS de la Guàrdia Civil. En total, un operatiu en el qual han participat vint persones.

El resultat de la jornada ha estat molt positiu, ja que s’han retirat diverses embarcacions que havien fet cas omís a les notificacions de la Guàrdia Civil perquè abandonessin aquests amarratges il·legals i a més s’han començat els treballs de neteja dels fons.

A les 12 hores s’ha celebrat una roda de premsa en el moll d’és Puetó, tal com expliquem en aquest post, que ha comptat amb la participació de l’alcalde de Sant Josep, Angel Luis Guerrero; els regidors de Medi Ambient i de Platges, Mónica Fernández i Josep Guasch; el capità de la companyia d’Eivissa de la Guàrdia Civil, Francisco Javier López; el cap dels GEAS Antonio Buendía; la directiva del Club Nàutic Sant Antoni, Paquita Ribas, i el portaveu de la iniciativa Salvem sa Badia de Portmany, Pepín Valdés, al costat dels representants de les empreses col·laboradores: Ca na Negreta, Herbusa i Santa Bàrbara. Els representants de les empreses subaquàtiques es trobaven en plena labor de neteja.

La reunió de tots evidència el grau de col·laboració existent entre l’Administració, les empreses i les associacions civils, quan del que es tracta és de treballar per a aconseguir objectius que beneficien a tota la societat. Entre les 16 tones retirades avui hi ha blocs de formigó, cadenes, pneumàtics plens de formigó, ancoratges de ferro i una roda de tractor plena de maons amb ciment.

Els treballs continuaran fins al divendres, amb l’objectiu de retirar tots aquests elements de fondeig instal·lats il·legalment a la zona sud de la badia.