CiènciaDestacatPosidònia

Sabies que una hectàrea de Posidònia produeix cinc vegades més oxigen que una hectàrea de selva amazònica?

By 21 juny 2021 No Comments

Aquest nou vídeo rodat a Eivissa explica quins són els principals valors de la Posidònia oceànica i també subratlla les principals amenaces que posen en perill la seva viabilitat en el futur. En aquesta producció, realitzada per la periodista Estela Torres Kurylo, intervenen els biòlegs Manu San Félix, Balma Albalat, Nuria Marba i Xavier Mas, i ofereix imatges submarines que són obra del mateix Mas i d’Alejandro Pola.

El vídeo informa sobre el paper essencial que exerceix la Posidònia com a ecosistema i pulmó del Mediterrani i explica que una hectàrea de praderia produeix cinc vegades mes oxigen que la mateixa extensió de selva amazònica. En ella viuen més de 400 espècies vegetals i 1.000 animals, i creix entre un i quaranta metres de profunditat.

No obstant això, és altament sensible als canvis i l’afecten intensament factors com l’escalfament global, que a final de segle es traduirà al Mediterrani en entre 1,6 i 4 graus centígrads, així com els abocaments d’aigües sense depurar, excessivament salinitzades, el fondeig incontrolat, etcètera.