BiodiversitatBusseigCiènciaDestacatSalvem Sa Badia

Salvem sa Badia, Afonib i MARE convoquen unes noves jornades gratuïtes per aprendre fotografia submarina en apnea

By 11 agost 2022 No Comments

Els pròxims 27 i 28 d’agost es celebraran al Far de ses Coves Blanques unes noves jornades-taller sobre fotografia submarina en apnea, organitzades per Salvem Sa Badia, la Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears (Afonib) i MARE, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany.

MARE posarà a la disposició dels participants nou cambres subaquàtiques Tg6, cortesia de Olympus, i AFONIB porta els dos professionals de la fotografia submarina que impartiran els tallers: Joan Sans i Xavier Mas. Salvem sa Badia coorganitza l’esdeveniment i proposa aquestes jornades als voluntaris i altres residents que vulguin aproximar-se a la fotografia submarina, l’snorkel i el busseig. Aquestes jornades, emmarcades dins dels projectes de #EstimSaBadia, es plantegen per a donar a conèixer més a fons la biodiversitat que existeix a l’interior de la badia de Portmany. L’associació també es fa càrrec de la gestió de les assegurances necessàries per a realitzar l’activitat i de les boies que delimitaran la zona dels tallers pràctics.

L’activitat, que l’any passat va tenir lloc a Caló de s’Oli, es desenvolupa per segon any consecutiu i està enfocada a persones amb poca experiència en busseig amb tub respirador o snorkel. Tindrà lloc el dissabte 27 i el diumenge 28 d’agost, en horari de 9 a 13,30 hores, amb l’objectiu de crear dos grups diferents per a cada dia. Es començarà amb una introducció teòrica a l’apnea, al fotosub i al maneig de les càmeres al Far de ses Coves Blanques, que pertany a l’Ajuntament de Sant Antoni. L’equip de Salvem sa Badia també explicarà com es poden aprofitar les fotografies capturades en plataformes de ciència ciutadana com, per exemple, Observadores del Mar. Després es continuarà amb la part pràctica, a la cala que hi ha situada als peus del far.

Per a participar en la part pràctica és necessari portar un equip mínim, compost de màscara, tub i aletes. També es recomana portar cinturó de ploms per a aconseguir una flotabilitat adequada a l’hora de fotografiar. L’organització pot aportar algun, encara que no per a tots. Si algú ja disposa d’un equip més complet, com neoprè, boia o fins i tot càmera pròpia, pot portar-ho.

El taller és totalment gratuït i obert a tothom. Els interessats poden inscriure’s a través del següent formulari: https://forms.gle/wBCkvDSrcGHVxgi86

Cadascun dels dos tallers conclourà amb un dinar conjunt, en el qual els participants aportaran 18 euros, fent-se càrrec Es Nàutic de la part restant.