DestacatSalvem Sa Badia

Salvem Sa Badia de Portmany es constitueix com a associació, amb una nova junta directiva integrada per persones de tots els àmbits

By 1 febrer 2022 No Comments

Dissabte passat, 29 de gener, la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany va realitzar un avanç transcendental en la seva estructura social i de treball, en constituir-se com una associació amb entitat jurídica. En l’acte fundacional van participar un total de 18 persones de tots els àmbits, que comparteixen un objectiu clar: treballar pel bé comú i la preservació de la badia de Portmany, ja que el seu patrimoni natural constitueix el principal actiu turístic d’aquest entorn, que atreu a milers de visitants any rere any.

Pepín Valdés, portaveu de la iniciativa, va ser l’encarregat de presentar els objectius fundacionals, ara recollits com a fins en els estatuts de la nova associació: treballar sempre pel bé comú i per la badia, des del respecte, informant de manera veraç, buscant la conscienciació social i incorporant a tots els actors partícips: institucions, associacions, empreses, organitzacions ciutadanes i persones.

Valdés, a més, va explicar que, des de Salvem Sa Badia, s’ha volgut comptar amb científics i experts que ajudin a conèixer millor i entendre la situació de la badia, i crear punts de trobada i noves vies de comunicació entre les administracions amb competències en el seu territori i l’entorn més pròxim. A més, s’ha treballat per a promoure que aquesta es converteixi en un espai exclusivament turístic, esportiu i pesquer, i en un entorn segur per a banyistes i esportistes nàutics, lliure de ferris i grans vaixells, que convisqui amb la pesca artesanal i l’actual servei d’excursions marítimes amb ‘golondrines’.

Un altre dels grans objectius de la iniciativa és renovar l’imatge de la badia i aconseguir que aquesta torni a ser el principal reclam turístic de l’entorn; una badia caracteritzada per l’equilibri, la sostenibilitat i la convivència, on tinguin cabuda residents, turistes i empreses. I, sobretot, treballar per a garantir el futur mediambiental de la badia com un element imprescindible per al manteniment de la qualitat de vida i el progrés social i econòmic de tota la seva àrea d’influència, tant per a les generacions actuals com futures.

Pepín Valdés també va detallar els treballs que s’han realitzat fins avui i els nous projectes previstos, que ara hauran de ser recolzats per la nova associació. Posteriorment, Vicente Ribas Ramón va presentar als assistents el model d’estatuts de l’associació, on es recullen els principis i objectius, així com tots els elements que la normativa exigeix.

La composició de la Junta Directiva es va realitzar per aclamació, quedant triats els següents membres: José Luís Valdés Prats com a president, Yolanda Marí com a vicepresidenta, Vicente Ribas Ramón com a secretari i Pepita Gutiérrez, Francisco Tienda, Carlos Rodríguez Ribas, Jordi Talló Soria i Joan Ribas Mimouni com a vocals. Una vegada finalitzat l’acte protocol·lari i documental, i la posterior fotografia dels assistents, es va celebrar un menjar en el qual van assistir tots els socis fundadors.

Amb aquesta evolució jurídica i organitzativa, Salvem sa Badia fa un pas més, prenent identitat pròpia i obrint-se a totes les persones que vulguin participar en el projecte.