DestacatPort de Sant Antoni

Sant Antoni i la badia, amb un 83,15%, va registrar major ocupació hotelera en la temporada de 2019, malgrat que no arribaven ferris al port

By 1 juny 2020 agost 15th, 2022 No Comments

La zona de Sant Antoni i la badia va registrar la passada temporada una ocupació mitjana del 83,15%, superior en gairebé mig punt al 82,73% obtinguda en 2018, segons les xifres recopilades pel sector hoteler pitiús. Aquestes dades referides a 2019 coincideixen amb la moratòria de trànsit comercial a la badia de Portmany aprovada pel Govern balear, que no obstant això no va afectar les estadístiques de pernoctacions de 2018, ja que durant aquesta temporada el servei de ferris amb la península va funcionar amb normalitat.

La dada encara resulta més determinant si es té en compte que l’ocupació hotelera de tota l’illa si va sofrir un descens en 2019, quan va ser del 83,68%, enfront del 84,19% aconseguit a la temporada de 2018. Aquestes xifres, igual que les vinculades a l’activitat específica que va tenir lloc en els ports de l’illa, permeten demostrar sense gènere de dubte que l’arribada de viatgers en ferri a Sant Antoni no té la menor incidència en la quantitat de turistes que pernocten als seus hotels.

Aquesta tendència es reprodueix pràcticament tots els mesos de la temporada analitzada pel sector hoteler, que va de maig a octubre, aquests dos inclosos. Fins i tot en els mesos de juliol i agost de 2018, amb un important pic de viatgers arribant mitjançant ferri al port de Sant Antoni, aquesta ocupació hotelera és menor que en aquests dos mateixos mesos de l’any passat. L’ocupació al juliol i agost de 2018 va ser del 88,64% i el 92,91%, respectivament, enfront del 90,08% i el 93,47% dels mateixos mesos de 2019.

Aquestes dades d’ocupació se sumen a la primera part de l’estudi comparatiu ja realitzat per la iniciativa Salvem Sa Badia de Pormany, que evidencia que el port de Sant Antoni en funcionament només representa l’1% del trànsit de vaixells comercials a l’illa, i a la segona, que demostra que el nombre de passatgers que van arribar a l’illa va aconseguir el seu màxim en 2019, quan el port ja estava afectat per la moratòria, superant en 83.000 persones a l’any anterior. Totes aquestes dades permeten deduir que el tancament del port de Sant Antoni no ha tingut la menor incidència en l’arribada de passatgers a l’illa ni de turistes a Sant Antoni i la badia.