DestacatSalvem Sa Badia

Sant Josep retira el veler ‘Baluma’, encallat des de desembre entre es Pouet i s’Estanyol

By 19 maig 2022 No Comments

L’Ajuntament de Sant Josep va retirar ahir les restes del ‘Baluma’, el veler que havia quedat encallat entre les platges d’es Pouet i s’Estanyol al desembre passat, després que no s’hagi pogut localitzar al propietari perquè es fes càrrec.

L’Ajuntament finalment ha hagut d’assumir el cost de la retirada i posterior gestió com a residu, en el marc de les accions de neteja del litoral del municipi que es duen a terme des del departament de Litoral i Platges. El regidor, Josep Guasch, ha explicat que, quan s’anava a procedir a carregar l’embarcació en un camió, “els operaris van trobar indicis que algú ha fet servir les restes del barco per pernoctar”. A l’interior hi havia diverses maletes amb roba i altres estris, que van ser retirats pels serveis municipals de neteja.

Guasch ha recordat que, amb accions com la retirada dels morts de fondeig a Porroig i al costat sud de la badia de Portmany, com s’ha fet recentment, es tracta de “evitar que passin situacions com aquesta, en la que un vaixell perd l’amarra i acaba contra la costa, on genera un problema ambiental pel risc de vessament de líquids contaminants i per la mateixa degradació dels barcos”.

Cal recordar que, recentment, també es va procedir a la retirada d’una altra embarcació encallada en aquesta zona, el iot ‘Aurora’, que per les seues dimensions va requerir de la intervenció del treball de bussos i una retroexcavadora. En aquella ocasió tampoc es va poder identificar al responsable perquè es fes càrrec de l’operació.