DestacatFondeig irregular

Sant Josep retira el veler ‘Baluma’, encallat des de desembre entre es Pouet i s’Estanyol

By 19 maig 2022 agost 15th, 2022 No Comments

L’Ajuntament de Sant Josep va retirar ahir les restes del ‘Baluma’, el veler que havia quedat encallat entre les platges d’es Pouet i s’Estanyol al desembre passat, després que no s’hagi pogut localitzar al propietari perquè es fes càrrec.

L’Ajuntament finalment ha hagut d’assumir el cost de la retirada i posterior gestió com a residu, en el marc de les accions de neteja del litoral del municipi que es duen a terme des del departament de Litoral i Platges. El regidor, Josep Guasch, ha explicat que, quan s’anava a procedir a carregar l’embarcació en un camió, “els operaris van trobar indicis que algú ha fet servir les restes del barco per pernoctar”. A l’interior hi havia diverses maletes amb roba i altres estris, que van ser retirats pels serveis municipals de neteja.

Guasch ha recordat que, amb accions com la retirada dels morts de fondeig a Porroig i al costat sud de la badia de Portmany, com s’ha fet recentment, es tracta de “evitar que passin situacions com aquesta, en la que un vaixell perd l’amarra i acaba contra la costa, on genera un problema ambiental pel risc de vessament de líquids contaminants i per la mateixa degradació dels barcos”.

Cal recordar que, recentment, també es va procedir a la retirada d’una altra embarcació encallada en aquesta zona, el iot ‘Aurora’, que per les seues dimensions va requerir de la intervenció del treball de bussos i una retroexcavadora. En aquella ocasió tampoc es va poder identificar al responsable perquè es fes càrrec de l’operació.